MB'den döviz açıklaması!

Merkez Bankası'ndan döviz satım ihalelerine ilişkin açıklama;Para Politikası Kurulu (Kurul) 4 Ağustos 2011 tarihli toplantısında önümüzdeki dönemde gelişmelerin yakından izlenmesi ve gerek duyulması halinde uygun görülecek araç ve yöntemlerle piyasaya döv

MB'den döviz açıklaması!

Merkez Bankası'ndan döviz satım ihalelerine ilişkin açıklama;

Para Politikası Kurulu (Kurul) 4 Ağustos 2011 tarihli toplantısında önümüzdeki dönemde gelişmelerin yakından izlenmesi ve gerek duyulması halinde uygun görülecek araç ve yöntemlerle piyasaya döviz likiditesi sağlanmasını kararlaştırmıştı.

Kurul, 23 Kasım 2011 tarihli toplantısında da küresel ekonomideki gelişmelerin yakından izlenerek 4 Ağustos 2011 tarihli ara toplantıda belirlenen strateji çerçevesinde, yurt içi piyasalardaki istikrarı sağlamak için gerekli politika tedbirlerinin gecikmeksizin alınacağını belirtmiştir.

Bu çerçevede Merkez Bankası, önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planladığı döviz satım ihaleleri hakkında kamuoyunu önceden düzenli olarak bilgilendirecektir. Söz konusu bilgilendirme günlük olarak yapılacaktır. Her iş gününde takip eden iki iş günü içerisinde ihaleler yoluyla satılabilecek toplam azami döviz miktarı saat 15:00'de Reuters sisteminin “CBTQ” sayfasında duyurulacaktır.

Bu kapsamda, 29 Kasım 2011 Salı günü (bugün) ve 30 Kasım 2011 Çarşamba günü gerekli görülmesi halinde düzenlenecek ihaleler yoluyla satılabilecek toplam azami döviz miktarı 100 milyon ABD doları düzeyinde belirlenmiştir. 30 Kasım 2011 ve 1 Aralık 2011 günleri için belirlenecek söz konusu tutar ise bugün saat 15:00'de CBTQ sayfasında yer alacaktır

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi