Merkez Bankası ihaleleri durdurdu

Döviz satış ihalelerini bugünden itibaren durduran Merkez Bankası, gerek görülmesi halinde satış ihalelerinin yeniden başlatılacağını açıkladı.

Merkez Bankası ihaleleri durdurdu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugünden itibaren döviz satış ihalelerini askıya aldığını duyurdu. Bankanın yaptığı açıklamada, piyasa koşullarının iyileşmesi durumunda bu ihalelerin yeniden başlatılabileceği belirtildi.

Banka tarafından yapılan açıklamada, "2008 yılı 24 Ekim tarihinden bu yana, döviz piyasasında istikrarı sağlamak amacıyla günlük 50 milyon ABD doları değerinde döviz satış ihaleleri düzenlenmekteydi. Bu süreçte, iki ihaleyle toplam 100 milyon ABD doları satılmıştır. Ancak, son zamanlarda global piyasalarda yaşanan olumlu gelişmeler ve döviz piyasasında derinliğin artması, bu tedbire olan ihtiyacın azalmasına yol açmıştır. Bu gelişmeler ışığında, döviz satış ihalelerinin durdurulması kararlaştırılmıştır. Gelecekte piyasa koşullarının değişmesi durumunda, bu ihaleler yeniden başlatılabilir." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi