Maliye'den ihbarcılara 6 milyon TL

296 kişiye ödenecek rakam Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından vergi dairelerine gönderildi. 2012'ye kadar ihbarcılara ödenen rakam 3 milyon lirayı aşmıyordu. Maliye yetkilileri, ihbar ikramiyesindeki artışın sebeplerinin başında teknolojik alt yapın

Maliye'den ihbarcılara 6 milyon TL

296 kişiye ödenecek rakam Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından vergi dairelerine gönderildi. 2012'ye kadar ihbarcılara ödenen rakam 3 milyon lirayı aşmıyordu. Maliye yetkilileri, ihbar ikramiyesindeki artışın sebeplerinin başında teknolojik alt yapının güçlenmesi ve çalışanların patronlarını daha yakından takip etmesinin geldiğini belirtiyor. Edinilen bilgilere göre ihbar ve şikayetlerde ağırlıklı olarak patronunun vergi kaçırdığını iddia eden çalışanlar yer alıyor. İsmi gizli tutulan vergi ihbarcısı, patronunu başka bir kurumu veya babasını bile ihbar edebiliyor.

Kayıt dışı 18 bin kişi

Öte yandan GİB verilerine göre geçen yıl mükellefler nezdinde 2 milyon 321 bin denetim yapıldı. Kayıt dışı çalıştığı tespit edilen 18 bin 464 kişi için yeni mükellefiyet tesis ettirilirken, 78 milyon 787 bin lira usulsüzlük cezası kesildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler