Madeni para değişimi bitiyor

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, 2004 yılında Türk Lirasından 6 sıfırın atılmasıyla belirlenen geçiş döneminin Yeni Türk Lirası (YTL) ve Yeni Kuruşlarla (YKr) 1 Ocak 2005 tarihi itibariyle başladığı, 4 Nisan 2007 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı

Madeni para değişimi bitiyor

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, 2004 yılında Türk Lirasından 6 sıfırın atılmasıyla belirlenen geçiş döneminin Yeni Türk Lirası (YTL) ve Yeni Kuruşlarla (YKr) 1 Ocak 2005 tarihi itibariyle başladığı, 4 Nisan 2007 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile de 2 yıl süren geçiş döneminden sonra para birimindeki ''yeni'' ibaresinin 1 Ocak 2009'da kaldırıldığı hatırlatıldı.

2009 yılı boyunca YTL ve TL'nin birlikte tedavül etmesinin değişimlerin gerçekleşmesini sağladığı belirtilerek, ''1 Ocak 2010 tarihinden itibaren sadece Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubelerinde değişimi yapılan YTL ve YKr'ler, değişim kabiliyetini 31 Aralık 2010 tarihinde kaybedecektir. Bu itibarla elde kalan YTL ve YKr'lerin belirtilen banka şubelerinde son günlere bırakılmadan değiştirilmesi gerekmektedir'' denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi