Kuyumcuların Kunduracılar Caddesi isteği

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası üyeleri dayanışma yemeğinde buluştu.Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası ile Türk Ekonomi Bankası'nın ortaklaşa düzenlediği dayanışma yemeğinde konuşan Oda Başkanı Ali Yazıcı, göreve geldikleri günden beri bir çok ça

Kuyumcuların Kunduracılar Caddesi isteği

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası üyeleri dayanışma yemeğinde buluştu.
Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası ile Türk Ekonomi Bankası'nın ortaklaşa düzenlediği dayanışma yemeğinde konuşan Oda Başkanı Ali Yazıcı, göreve geldikleri günden beri bir çok çalışmaya imza attıklarını belirterek, "Trabzon hasır bileziğinde coğrafi işaret patenti aldık. Bu coğrafi işareti kullanmayan arkadaşlarımızın kullanmalarını istiyoruz. Coğrafi işareti olmayan hasır bileziğin piyasada satılmaması için çalışmalarımız ve mücadelemiz sürüyor. Bu konuda kararlıyız. 4 bin yıllık bir Trabzon şehrinin önemli bir meslek alanıdır. Bu mesleğimizi ayakta tutmalıyız. Bir çok kişi bu meslekten sermaye yapmaktadır. Bunu yaşatmak bizim elimizdedir. Bu konuda kuyumcu arkadaşların duyarlı olmalarını istiyorum" dedi.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası olarak özel hastanelerle anlaşma yaptıklarını belirten Yazıcı, "Özel hastanelerimizle yüzde 20 indirim yapılması konusunda anlaşma yaptık. Ayakta ve yatarak tedavilerde bu indirim geçerli olacak. Bu konuda üyelerimizin odaya beklemekteyiz" ifadesini kullandı.

"Trabzon Kunduracılar Caddesi'nin üzerinin kapatılması olmazsa olmazımızdır" diyen Yazıcı, "Trabzon'daki alışveriş merkezlerinin şehre katkısı olabilir ama esnaf olarak bizleri etkiledi. Biz alışveriş merkezlerini kapatamayacağımıza göre onlarla rekabet etmek durumundayız. Kunduracılar caddesi ile ilgili olarak bir proje sunduk. Kunduracılar caddesinin üzeri kapatılması olmaz ise olmazımızdır. Biz bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Esnaf arkadaşlarımızında bu projeye sahip çıkmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası üyeleriyle Türk Ekonomi Bankası yetkilileri, Türkiye'de ve dünyada altın piyasalarındaki güncel gelişmelerle ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunarak sohbet ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi