Kurban fiyatlarında Son Gelişme

 Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, yapılacak ithalatın kurbanlık hayvan fiyatlarını düşüreceğini belirterek, "İkinci sevkiyat ile etler 5 TL ucuzlar" dedi.   Türkiye'de küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatında rekor bir artış yaşanacak. Şu an yağ

Kurban fiyatlarında Son Gelişme

 Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, yapılacak ithalatın kurbanlık hayvan fiyatlarını düşüreceğini belirterek, "İkinci sevkiyat ile etler 5 TL ucuzlar" dedi. 

 Türkiye'de küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatında rekor bir artış yaşanacak. Şu an yağsız etin 24-26 TL, yağlı etin de 22-24 TL arasında seyrettiğini kaydeden Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatı hakkında çarpıcı bilgiler verdi.  

 35 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÜLKEYE GİRİŞ YAPTI 

 Et fiyatlarının düşürülmesi için Bulgaristan'dan yaklaşık 35 bin adet küçükbaş hayvanın Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Yıldız, "Büyükbaş hayvanlar ülkeye geldi. Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen küçükbaş hayvanların sayısı yaklaşık 35 bin civarında. Bu et fiyatlarına yansıyacaktır. Hayvanların kesimi ülkemizde gerçekleşecektir" diye konuştu. 

 BÜYÜKBAŞ HAYVANDA REKOR İTHALAT 

 Türkiye'ye şimdiye kadar ithal edilen büyükbaş hayvanların en az iki katının bayrama kadar ülkeye geleceğinin altını çizen Yıldız, hayvanların Polonya, Macaristan, Slovakya ve Almanya'dan geleceğini belirtti. Son sevkiyatla birlikte etlerin 5 TL ucuzlayabileceğine işaret eden Yıldız, ineklerin cinsinin simenter, mandofon ve holstein olacağını kaydederek, "Firmalar ithal et konusunda Bakanlığa başvurdu. Bunun sonucunda şimdiye kadar gelen büyükbaş hayvan ithalatının en az iki katı Kurban Bayramı'na kadar ülkemize ulaşacak. Bu sevkiyatla birlikte et fiyatlarında az 5 TL etki yapacaktır. Canlı olarak ülkemize giriş yapacak olan hayvanların kesimi veterinerlerin kontrolünden gecektir. Kesimleri de İslami şartlara göre gerçekleştirilecek"  ifadelerini kullandı. 

 "KURBAN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLABİLİR" 

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithalatının kurban pazarlarına da fiyat olarak yansıyacağını kaydeden Yıldız, "İthalat, fahiş fiyat artışını etkiler. Geçen seneye göre kurbanlıkların fiyatlarında düşme olmaz. Ama her sene gerçekleşen zamda düşme yaşanabilir" şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler