Kurban fiyatları aşırı zamlandı

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, bu yıl kurbanlık hayvan fiyatlarında yüzde 17 oranında artış olduğunu söyledi. Kurban bayramı için bütün ülkeye yetecek kadar hayvanın bulunduğunu ifade eden Karaca, “Besiciler kurban bayramına

Kurban fiyatları aşırı zamlandı
Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, bu yıl kurbanlık hayvan fiyatlarında yüzde 17 oranında artış olduğunu söyledi.
 
Kurban bayramı için bütün ülkeye yetecek kadar hayvanın bulunduğunu ifade eden Karaca, “Besiciler kurban bayramına hazır. Hayvan sayısında bir sıkıntı yok.
Hayvanlarımızın sağlık muayeneleri tamam. Üreticimizin elinde herkese yetecek kadar kurban var” dedi.
 
Yem fiyatlarında son yıllarda büyük artış olduğuna dikkat çeken Karaca, “Maliyetler konusunda sıkıntı var. Yem maliyetleri düşerse fiyatlar da düşer. Bugün Avrupa’da 10 avrodan (30 TL) aşağı perakende et yok. Öte yandan dünya genelinde bir kuraklık var ve bu da yem fiyatlarını oldukça etkiledi. Son yıllarda yem girdileri başta olmak üzere maliyetlerde artış var. Bundan dolayı kurbanlık hayvan fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 17’lik bir artış söz konusu.” ifadelerini kullandı.
 
Nuri Karaca, yaklaşık 4 yıldır fiyatların sabit tutulmaya çalışıldığına vurgu yaparak, “Bu yıl fiyatlarda bir artış olacak, ama bu asla zam değil. Olması gereken bir durum, çünkü 4 yıldır artış olmuyordu. Maliyetlerdeki artış yüksek boyutlara ulaştığı için kurbanlık fiyatlarında da artış olacak. Geçen seneye göre yüzde 17 oranında bir artış olacak. Dünya genelinde yem fiyatları artıyor. Bu, sadece Türkiye’de olan bir durum değil. Maalesef böyle bir durum söz konusu. Son 4 yıldır baskılanan bir fiyat vardı, sabit tutulmaya çalışılıyordu. Ancak bu yıl yüzde 17’lik bir artış olacak. Bu durumda kurbanlık fiyatlarında böyle bir artış olması çok tartışılacak bir konu değil” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi