Kriz kurbanlıkları da vurdu

Dünyayı saran ekonomik kriz Türkiye'de de kendini yavaş yavaş hissettirme başlarken, kurbanlık satışları da bundan nasibini aldı. Vatandaşların besili ve pahalı kurbanlıklar yerine daha zayıf ve ucuz olanları tercih etmesi ise satıcıları memnun etmiyor. U

Kriz kurbanlıkları da vurdu

Dünyayı saran ekonomik kriz Türkiye'de de kendini yavaş yavaş hissettirme başlarken, kurbanlık satışları da bundan nasibini aldı. Vatandaşların besili ve pahalı kurbanlıklar yerine daha zayıf ve ucuz olanları tercih etmesi ise satıcıları memnun etmiyor.

Uzun yıllardır hayvan bakıcılığı yaptığını belirten Ali Osman Demetgül, "Satışlara başlayalı 2 gün oldu, ancak durgun. Şu an tam olarak kurbanlıklar gelmedi. Sadece bölgede yetiştirilen kurbanlıklar satılıyor. Ancak bu yıldan çok umutlu değiliz. Fiyatlar geçen yılla aynı. Geçen yıl 350 büyükbaş hayvan sattık, bu yıl yarı yarıya düşer. Ayrıca son 2 yıldır dışarıdan gelen satıcılar piyasayı çok düşürüyorlar" diye konuştu.

Satışların yeni başlamasına rağmen piyasanın kendini gösterdiğini ifade eden Mehmet Toksoy (31) ise, daha bakımsız kurbanlıkların rağbet gördüğünü söyledi. Bu yıl pazara giriş fiyatlarının bile düştüğünü belirten Toksoy, bu nedenle satışlardan çok ümitli olmadıklarını kaydetti.
Öte yandan Ordu Belediyesi, kurban kesim alanları haricinde kesim yaptırılmayacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi