Kriz gizli hazineyi de vurdu

Üreticinin zor durumda olduğunu söyleyen Bayraktar, büyük bir stok problemi yaşandığına dikkat çekti. Patates için 'Gizli Hazine' dendiğini belirten Bayraktar, şöyle konuştu: "Üreticilerimiz, zaman zaman olduğu gibi bu yıl da pazarlama problemi ile karşı

Kriz gizli hazineyi de vurdu

Üreticinin zor durumda olduğunu söyleyen Bayraktar, büyük bir stok problemi yaşandığına dikkat çekti.

Patates için 'Gizli Hazine' dendiğini belirten Bayraktar, şöyle konuştu:

"Üreticilerimiz, zaman zaman olduğu gibi bu yıl da pazarlama problemi ile karşı karşıya kaldı. Bu sorun nedeniyle kilogramını 30 kuruşa mal ettiği patatesi 20 kuruşa dahi satamaz duruma geldi. Hatta bazı yerlerde patates fiyatları 17 kuruşa kadar geriledi. Yaşanan kriz patates üreticisini de zor durumda bıraktı. "

Bayraktar ayrıca, depolarda çürümeye yüz tutan patatesin hem çiftçinin emeğinin zayi olması hem de Milli servetin heba olması anlamına geldiğini belirterek,

“Düşen fiyatların yanı sıra Niğde, Nevşehir, Afyon gibi üretimde önde gelen illerimizde ürünün yüzde 50'si depolarda bekliyor. Patatesin pazarlanamaması halinde ürün depolarda çürüyecek. Bu da yaşanan bütün zorluklara rağmen üretime devam etme çabası içinde olan çiftçinin alın terinin zayi olması, milli servetin de heba olması demektir.

Eldeki ürün acilen pazarlanmalıdır. Ürünün heba olmaması bakımından, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı askeri birlikler, Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan hastaneler, Adalet Bakanlığı'na bağlı cezaevi kurumları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu'na bağlı birimler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yurtlar, Belediyeler devreye sokularak eldeki stoklar acilen eritilmelidir.

Ayrıca stoklarda bekleyen patatesler için ihracat desteği sağlanmalı, taze patatese ihracat iadesi verilmelidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi