Kredi kartlarında kırmızı alarm

BDDK verilerine göre son olarak kredi kartı borç tutarı 33 milyar 128 milyon lirayı geçmiş durumda. Bu tutarın 2 milyar 447 milyon 729 bin liralık kısmı ise 3 aydan daha fazla bir süredir geciktiği için kanuni takibe alınmış durumda. BDDK yönetimi tehlike

Kredi kartlarında kırmızı alarm

BDDK verilerine göre son olarak kredi kartı borç tutarı 33 milyar 128 milyon lirayı geçmiş durumda. Bu tutarın 2 milyar 447 milyon 729 bin liralık kısmı ise 3 aydan daha fazla bir süredir geciktiği için kanuni takibe alınmış durumda. BDDK yönetimi tehlikeli artışa dikkat çekerken, MHP millitvekilleri borçların yapılandırılması için yasa teklifi hazırlıklarına başladı. Milletvekiller, borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için uzun vadeli taksitlendirme imkanı sağlayan bir düzenlemenin hayata geçirilmesini talep edecekleri belirtiliyor. 2001 krizinden sonra da ATO'nun öncülüğünde benzer bir düzenleme yapılmış ve kart borçları uzun vadeli taksitlendirilmişti.  MHP'nin teklifine diğer milletvekillerinden de destek gelmesi bekleniyor.

Bu arada, artan işsizlik ve bunun yanı sıra pek çok kurumda maaşların gecikmeli ödenmesi ya da belli bir bölümünün ödenmesi, kredi kartı pazarında sıkıntının artmasına neden oluyor.

Tasfiye olunacak kredi kartı harcaması tutarı uzun bir aradan sonra ilk kez yüzde 7'lerin üzerine çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi