Kredi kartlarına bir ayar daha!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), bireysel kredi kartlarına ilave olarak, kurumsal kredi kartı azami akdi ve gecikme faiz oranlarının da belirlenerek ilan edileceği bildirildi. TCMB'den yapılan açıklamada, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi K

Kredi kartlarına bir ayar daha!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), bireysel kredi kartlarına ilave olarak, kurumsal kredi kartı azami akdi ve gecikme faiz oranlarının da belirlenerek ilan edileceği bildirildi.
 
TCMB'den yapılan açıklamada, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu gereği Bankanın bireysel kredi kartlarına ilişkin azami akdi ve gecikme faiz oranları tespit edildiği ve üç ayda bir açıklandığı anımsatıldı. Banka bireysel kredi kartlarına ilave olarak, kurumsal kredi kartı azami akdi ve gecikme faiz oranları da belirledi.
 
Merkez Bankası kurumsal kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı, bireysel kredi kartlarında olduğu gibi Türk Lirası için yüzde 2,12, ABD doları için yüzde 1,70 ve avro için yüzde 1,64 olarak belirledi. Azami gecikme faizi oranı ise Türk Lirası için yüzde 2,62, ABD doları için yüzde 2,20 ve avro için ise yüzde 2,14 olarak belirlendi.
 
5 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN GEÇERLİ
 
Açıklamada, söz konusu oranların azami olup, 2013/10 sayılı Banka Tebliği'nin yürürlük tarihi olan 5 Ağustos'tan itibaren bankalarca kurumsal kredi kartı işlemlerinde de bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanmasının mümkün olmadığı ifade edilerek, "Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecektir. 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce yine Bankamız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır" denildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler