Kredi kartın mı var, derdin var!

“Bankadan arıyoruz. Kredi kartınızı düzenli ödediğiniz için bankamızdan hediye kazandınız. Bilgilerin doğruluğu için kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekiyor” derlerse inanmayın. Ve sakın bilgilerinizi vermeden bir daha aranmak istemediğinizi söyleyin

Kredi kartın mı var, derdin var!

“Bankadan arıyoruz. Kredi kartınızı düzenli ödediğiniz için bankamızdan hediye kazandınız. Bilgilerin doğruluğu için kredi kartı bilgilerinizi vermeniz gerekiyor” derlerse inanmayın. Ve sakın bilgilerinizi vermeden bir daha aranmak istemediğinizi söyleyin. Kredi kartı ekstresinde hesabından 299 TL çekildiğini gören vatandaşlar hediye yerine borç geldiğini görünce şok oldu.

 
“Hediye kazandınız” yöntemi ile yapılan dolandırıcılık yöntemine bir yenisi daha eklendi. Bu yöntemle dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşların Şikayetvar.com'a gönderdiği şikayetlere göre; bankadan aradıklarını söyleyen dolandırıcılar kredi kartlarınızı düzenli ödediğiniz için bankamızdan hediye kazandınız diyerek vatandaşlara özel müşteri hissi yaratıp daha sonra kart bilgilerini istiyorlar. Telefondaki kişinin söylediklerine inanan kişi hediyenin başka bir vatandaşa gitmemesi için telefondaki kişinin de belirttiği üzere teyit amaçlı olarak kredi kartı bilgilerini karşı tarafa veriyor. Asıl şikayet ise kredi kartı ekstresi gelince ortaya çıkıyor. Hediye beklerken borç gelen vatandaşlar dolandırıcıların peşine düştü.
 
Bankadan Arıyoruz Diyerek Dolandırdı
 
“Cep telefonumdan aranıldım ve kredi kartımın olduğu bankada çalıştığını söyleyen kişi kredi kartlarımızı düzenli ödediğim için hediye kazandığımı söyledi. Kredi kart numaranız şu mu dedikten sonra kesinlikle hediye için para ödemeyeceksiniz diyerek kart bilgilerimi aldılar. Telefon konuşmasının hemen ardından bankayı arayıp herhangi bir hesabımdan para çekilip çekilmediğini çekilmediyse çekime kartımı kapamalarını söyledim ama geç kalmışım 229 TL hesabımdan çekilmiş.4 aydır ne paramı ödediler ne de hediyeyi verdiler.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler