Kredi kartı sahipleri dikkat

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı alışverişleri sırasında yaşanan kredi kartı sorunlarının faturaları ortaya çıkmaya başladı. Bayram alışverişi sırasında 'yoğunluk var,' 'bağlantı kurulamıyor' gibi bahanelerle kartları birkaç kez denenen on binlerce tüketiciden

Kredi kartı sahipleri dikkat
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı alışverişleri sırasında yaşanan kredi kartı sorunlarının faturaları ortaya çıkmaya başladı. Bayram alışverişi sırasında 'yoğunluk var,' 'bağlantı kurulamıyor' gibi bahanelerle kartları birkaç kez denenen on binlerce tüketiciden çifte çekim yapıldığı ortaya çıktı.

Ekstreler geldi...

Bayram alışverişinin yapıldığı tarihlerle ilgili ekstreler kart sahiplerine ulaştıkça sorunun boyutları da anlaşılıyor. Bu konuda mağduriyet yaşayan on binlerce tüketici olduğu ve birçoğunun da parayı ödediği, sorunun farkında olmadığı belirtiliyor. Tüketiciler Birliği yetkilileri sadece kendilerine yapılan başvurunun 20 bine yaklaştığını, itirazların bankalara ulaştırılması gerektiğini söylüyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yaşanan bu olumsuz gelişmelere rağmen bankaların tüketiciyi rahatlatıcı açıklama yapmamasının güven bunalımına neden olduğunu söyledi.

Mutlaka itiraz edin

Uyarılarının ardından tüketicilerin, ekstrelerinin gelmesini beklemeden, alışverişlerini sorguladığını belirten Kaya, şöyle konuştu: "Sorgulama sonunda olağandışı bir ödeme ile karşılaşan 17 bin tüketici internet adresimizdeki itiraz dilekçesi ile hizmet aldığı bankaya müracaat etti. Tüketiciler, başvuru için sitemizi adeta kilitlediler. Tüketicilerden sağlanan geri dönüşlerde bazı işlemlerin ilgili banka tarafından düzeltildiği de görüldü.'' Kaya, tüketicilerden ekstrelerini dikkatle inceleyip itiraz etmelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler