Kredi kartı madurlarına çözüm!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, "Kredi kartı kullanıcılarından alınan fazla ücretlerden ben de rahatsızım. Kullanıcıların sorunlarını ben de yaşıyorum ve yakından hissediyorum" dedi.İstanbul’da düzenlen Uluslararası

Kredi kartı madurlarına çözüm!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, "Kredi kartı kullanıcılarından alınan fazla ücretlerden ben de rahatsızım. Kullanıcıların sorunlarını ben de yaşıyorum ve yakından hissediyorum" dedi.İstanbul’da düzenlen Uluslararası Finans Zirvesi’nde konuşan Bilgin, bankacılık sektöründe müşterilerin kendilerine gönderdiği şikayet mesajlarını aldıklarını ve kullanıcıların yaşadıkları sorunları yakından hissediklerini söyledi. 

Bilgin, "Ben de kredi kartlarından alınan yıllık aidatların yüksek olmasından rahatsızım. Bu konuda gerekli düzenlemeler konusunda bankalara söylenmesi gereken şeyleri belirttik. Belirtmeye de devam edeceğiz" dedi.   

DEV DALGALARIN KARŞISINDA DİMDİK DURDUK

Bilgin, “Bankacılık sistemi olarak krizin yarattığı dev dalgaların önünde dimdik durduk ve durmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz tüm krizlerde temel aktör olan bankacılığımız, bu sefer bu krizin dalga boyunu ülkemiz bakımından azaltmıştır” dedi.              

BANKALAR FON BULMADA SORUN YAŞAYABİLİR

Bununla birlikte, Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, “Küresel Kriz, bu krizle baş  etmeye çalışan Merkez Bankasının izlemekte olduğu para politikası ve BDDK  düzenlemeleri; sektörde kaynak baskısının daha fazla hissedilmesine, kaynak  maliyetinin artmasına, özkaynakların aşınması ile sonuçlanan bono-tahvil faiz  oranlarının yükselmesine ve karlılığın düşmesine neden olmaktadır. Bankacılık  sektörü, risklerin daha artmakta olduğu bir ortamda daha düşük karlılık ile  çalışmak durumunda kalmaktadır” dedi.       

Aydın, “Avrupa krizinin daha da  derinleşmesi durumunda; bilançosunun yaklaşık yüzde 25'i mevduat dışı  kaynaklardan oluşan bankacılık sektörümüzün, fon kaynaklarına ulaşmada, önceki  yıllarda olduğu kadar rahat olmaması ihtimal dahilinde bulunmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler