Kredi Kartı Kurbanlarına Müjde

Kredi kartında şifre kullanımını getiren chip & pin uygulaması ile sahteciliğin yüzde 68 oranında düştüğü bildirildi.Bankalararası Kart Merkezinden (BKM) yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2007 tarihinden itibaren hayata geçirilen çipli kartlarla şifreli alışve

Kredi Kartı Kurbanlarına Müjde

Kredi kartında şifre kullanımını getiren chip & pin uygulaması ile sahteciliğin yüzde 68 oranında düştüğü bildirildi.

Bankalararası Kart Merkezinden (BKM) yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2007 tarihinden itibaren hayata geçirilen çipli kartlarla şifreli alışveriş uygulamasında bir ayın geride kaldığı hatırlatılarak, bir aylık süre içinde kredi kartındaki sahtecilik oranının daha da gerilediği, chip & pin uyumlu işlem oranının yüzde 94'e ulaştığı kaydedildi.

Yüzde 94'lük kullanım oranının Türk kartlı ödeme sektörü tarafından büyük bir başarı olarak yorumlandığı vurgulanan açıklamada, Türkiye'den önce uygulamayı devreye alan İngiltere'de bu orana uygulama başlangıcını takip eden birinci yılın sonunda ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, 29 Haziran 2007 tarihinde yüzde 80 olan chip & pin uyumlu işlem oranının bir ay sonra yüzde 94 oranına yükselmesinin, sistemin kredi kartı kullanıcıları tarafından benimsendiğini ve yaygın olarak kullanıldığını gösterdiğine işaret edilerek, uygulamanın kademeli olarak başladığı Mart 2006 tarihinden bugüne kadar kredi kartında sahtecilik oranlarında yüzde 68'lik bir gerileme yaşandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi