Kredi kartı kullananlar!

Kart kullanıcıları, son yıllarda birçok kart mağdurunun oluşmasına neden olan bilinçsiz harcama konusunda uyarılırken, güvenlik tedbirleri arasında kart kullanımı sonrası sliplerin okunmayacak şekilde imha edilmesi öneriliyor. TBB'nin araştırmasında birey

Kredi kartı kullananlar!

Kart kullanıcıları, son yıllarda birçok kart mağdurunun oluşmasına neden olan bilinçsiz harcama konusunda uyarılırken, güvenlik tedbirleri arasında kart kullanımı sonrası sliplerin okunmayacak şekilde imha edilmesi öneriliyor.

TBB'nin araştırmasında bireylerin kredi kartı kullanımında dikkat etmesi gereken güvenlik tedbirleri ise şöyle:

ŞİFREYİ KİMSEYE SÖYLEME   

Kart sahiplerinin kartlarını ve bunlara ait şifreleri güvenli bir şekilde koruması ve başkaları tarafından kullanılmasına engel olacak tedbirleri alması gerekir.

Ödeme yapıldıktan sonra kartın geri alındığı kontrol edilmeli.

Kredi kartı şifresi, kolaylıkla tahmin edebilecek şekilde olmamalı.

Kredi kartının şifresi kimseyle paylaşılmamalı.

Kredi kartı ile işlem yapılırken kartın yakınında bulunulmalı ve işlem yapılırken kartın kopyalanması riskine karşılık kart izlenmeli.

Hesap özetleri, kredi kartı başvuruları veya kopyaları, sigorta formları, vadesi dolmuş kart ve kredi teklifleri, ATM makbuzları ve slipler gibi kişisel bilgi içeren evrakları çöp kutusuna atmadan önce okunamaz şekilde yırtarak, kullanılamayacak hale getirilmeli.

Kart sahibi müşteriler, kredi kartı bilgilerini güvenli olmayan yollarla satış yapan firmalara vermemeli, posta ya da telefon aracılığıyla satış yapan firmalardan alışveriş yapılırken firmanın güvenilir olmasına dikkat edilmeli.

Dağıtım firmalarından teslim alınan kredi kartı, kuryeye geri verilmemeli.

Acil ve çok önemli konular içeriyormuş gibi duran sahte e-postalara kesinlikle yanıt verilmemeli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi