Kredi alanlara iyi haber!

Polatlı 2’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, konut kredisi kullanan bir vatandaşın Tüketici Hakları Hakem heyetine başvurusunu haklı bularak bankanın tahsil ettiği 800 TL’lik dosya masrafı ve komisyon ücretinin iadesine karar verdi.Bir bankadan konut kredisi ku

Kredi alanlara iyi haber!

Polatlı 2’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, konut kredisi kullanan bir vatandaşın Tüketici Hakları Hakem heyetine başvurusunu haklı bularak bankanın tahsil ettiği 800 TL’lik dosya masrafı ve komisyon ücretinin iadesine karar verdi.

Bir bankadan konut kredisi kullanan Gökhan Gökdemir daha önce Polatlı Tüketici Hakem heyetine başvurarak bir bankadan aldığı konut kredisinin iadesini talep etti. Gökhan Gökdemir;in banka konut kredisi kesintisinin iade talebini görüşen Tüketici Hakları Hakem Heyeti 2012/5 sayılı kararıyla Bankanın kestiği 800 TL’lik komisyon ve dosya masrafının iadesi kararı verdi.

Tüketici Hakları Hakem Heyetinin kararına itiraz eden bankanın talebini değerlendiren Polatlı 2’nci Asliye Hukuk mahkemesi, bankanın itirazını haksız bularak, Tüketici Gökhan Gökdemir’e söz konusu 800 TL’lik kesintinin yasal faiziyle birlikte iadesine karar verdi.

Polatlı Tüketici Hakları Derneği Polatlı Şube Başkanı Hasan Akman, bu kararın tüketiciler açısından önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: ”Artık son on yılda bankalarca alınan kart aidatları, her türlü krediye ait şube komisyonları, dosya masrafları, yapılandırma masrafları ekspersiz ücretleri, erken ödeme cezası, ipotek ücretleri tek kelime ile yasal faiz dışın da alınan her türlü masraflar tüketiciye iade edilecektir. Bu karar göstermiştir ki bankaların hakem heyetlerince alınan tüketici lehine kararlarına itirazı geçersizdir. Bu hususta Yargıtay kararı vardır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler