Kozmetiğe servet ödedik!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kozmetik malzemesi ithalatının yüzde 66'sına karşılık gelen kısmı, makyaj malzemeleri, cilt kremleri, parfümler ve saç boyalarından oluştu.Makyaj malzemeleri ile cilt kremleri ithalatı, 2013 sonu itibarıyl

Kozmetiğe servet ödedik!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kozmetik malzemesi ithalatının yüzde 66'sına karşılık gelen kısmı, makyaj malzemeleri, cilt kremleri, parfümler ve saç boyalarından oluştu.

Makyaj malzemeleri ile cilt kremleri ithalatı, 2013 sonu itibarıyla 50,5 milyon dolar olarak gerçekleşti. Saç boyaları ithalatı 45,8 milyon dolar, parfüm ithalatı 39 milyon dolar, göz makyajı ürünleri ithalatı ise 36,5 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

Deodorant Almanya'dan, ruj Polonya'dan

En çok kullanılan kozmetik ürünleri arasında yer alan deodorantlar için 24,2 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirildi. En fazla deodorant ithalatının yapıldığı ülke ise 9,8 milyon dolar ile Almanya oldu. Kadınların yanlarından ayırmadıkları bir diğer ürün olan ruj için ülkeden çıkan para 12,7 milyon dolar olarak hesaplandı.

Polonya 4,3 milyon dolar ile ruj ithalatında zirvede yer aldı. Bir diğer kozmetik ürünü tüy dökücülerin ithalattaki karşılığı 13,6 milyon dolar oldu. Tüy dökücüler için en fazla ithalat, 6 milyon dolar ile Fransa'dan yapıldı. Geçen yıl 4,3 milyon dolarlık allık, 4,7 milyon dolarlık kozmetik ürünlerinin uygulanmasında kullanılan fırça, 3,6 milyon dolarlık da cımbız ithal edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi