Konuşmalar %30 ucuzlayacak

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder) Genel Sekreteri Rıdvan Uğurlu, çıkan yönetmelik sonrasında alternatif telekom operatörlerinin şehiriçi konuşmalarda da hizmet vermeye başlayacağını belirterek, "İsteyen şirket ve bireyler, serbest telekom operatörlerinden hizmet alabilecek. Rekabetle beraber sabit telefon görüşmelerinde yüzde 20-25 oranında indirimler olabilecek" dedi.

Konuşmalar %30 ucuzlayacak

SERBEST telekomünikasyon işletmecilerinin yıllardır beklediği şehiriçi telefon görüşmelerinin rekabete açılmasının ilk adımı atılırken, şehiriçinde yüzde 25 oranlarında daha ucuza konuşmanın yolu da açılıyor. 'Telekomünikasyon Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik sonrasında, yılbaşından itibaren şirketler ve tüketiciler Türk Telekom dışında şehiriçi sabit görüşmelerini alternatif operatörlerden yapabilecekler.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder) Genel Sekreteri Rıdvan Uğurlu, "Bundan sonra sırada lisansların verilmesi var. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım lisansların da birkaç gün içinde çıkarılacağını açıklamıştı. Şu anda A Tipi uzak mesafe telefon görüşmelerinin lisansı 570 bin YTL. Şehiriçi lisansların da bundan biraz daha fazla olmasını bekliyoruz" dedi.

Yüzde 25 ucuzlatır

Uğurlu, yıllardır sektörde rekabetin gelişmesi için bu yönetmeliğin çıkmasını beklediklerini kaydederek, "Lisansların verilmesinin ardından yılbaşından itibaren alternatif operatörler şehiriçi konuşmalarda hizmet verebilecek. İsteyen şirket ve birey, serbest telekom operatörlerinden hizmet alabilecek. Rekabetle sabit telefon görüşmeleri yüzde 20-25 oranında indirimler olabilecek" dedi. Uzak mesafe telefon görüşmelerinin sektörün sadece yüzde 25'ini oluşturduğunu ve yüzde 73'lük asıl pazarın şehiriçinde bulunduğunu vurgulayan Rıdvan Uğurlu, şehir içinin rekabete açılmasıyla sektörün bir yıl içinde yüzde 10 büyümesini beklediklerinin altını çizdi.

Dört yıldır bekliyorduk

BORUSAN Telekom Genel Müdürü Mehmet Başer de şehiriçinin alternatif operatörlere açılmasını dört yıldır beklediklerini kaydederek, şunları söyledi: "Çok gecikmiş bir şey, sonunda oldu. Hızlı bir şekilde lisans fiyatı belirlenip, lisans verilmeye başlanmalı. Bundan sonra tüketiciye daha cazip fiyatlar ve imkanlar sunulacak. Mayıs ayında olması planlanan sabit numara taşımanın da önü açıldı. Alternatif operatörlere numara verilmesi ve daha sonra bu uygulamanın da başlaması gerekiyor."

Sabit telefonda da numara taşınacak

KOÇ.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, şehiriçi telefon görüşmelerinin de alternatif operatörlere açılmasıyla, şu anda yüzde 4 olan alternatif operatörlerin payının, 2013'e kadar yüzde 35'e yükseleceğini söyledi. Akarca, şu bilgileri verdi: "400 milyon dolarlık alternatif konuşma pazarının büyüklüğü 2 milyar dolara ulaşır. Konuşma ücretleri yüzde 30 ucuzlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi