Kömürün bu yılki fiyatı ne?

 Zonguldak'ta yerin metrelerce altından çıkarılan ve sanayinin yanı sıra ısınma amaçlı vatandaşların tercih ettiği taş kömürünün tonu geçen yılki fiyat olan 400-460 lira aralığında kaldı.Kentte kömür ocakları bulanan maden işletmecisi Ümit Velioğlu, ithal

Kömürün bu yılki fiyatı ne?

 

Zonguldak'ta yerin metrelerce altından çıkarılan ve sanayinin yanı sıra ısınma amaçlı vatandaşların tercih ettiği taş kömürünün tonu geçen yılki fiyat olan 400-460 lira aralığında kaldı.

Kentte kömür ocakları bulanan maden işletmecisi Ümit Velioğlu, ithal tonun kömürün 540 lira olmasına karşın yerli kömürün 400-460 lira arasında değiştiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bunlar 10-13 ay vadeli fiyatlardır. Dar gelirli aileler için vade farksız 13 aya kadar taksitlendirme de yapıyoruz.

Genellikle kaloriferle ısınan apartmanlarla kömür sobası kullanılan evlerde yaşayanların kömür talepleri oluyor.

 Özel sektörün ürettiği kömürler, yıkama tesislerinden geçirildiğinden kalorisi 7 bine çıkıyor. Kül oranı da çok düşük olduğundan hem ısı verimliliği sağlıyor hem de çevreye az zarar veriyor.

 Bu yüzden kaçak maden sahalarından çıkan kömürlere vatandaşlarımız talep göstermesinler. Ucuza aldıklarını sandıkları kömürlerin kül oranı fazla ve kalorisi düşük olduğundan verimliliği azdır.

 Kalitesiz kömür kullananlar ısınmak için daha fazla kömür yakmak zorunda kalmalarının yanı sıra çevreye de zarar verirler.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler