Kira ödemede yeni dönem

Maliye Bakanlığının 29 Temmuzda yayımlanan ve 1 Kasımdan itibaren geçerli olacak "Gelir Vergisi Genel Tebliği"ne göre, kirayı banka havalesiyle ödeyecek kiracılar her ay 25-40 YTL, PTT ile gönderecekler de 10 ile 17 YTL arasında havale ücreti verecek. İnt

Kira ödemede yeni dönem
Maliye Bakanlığının 29 Temmuzda yayımlanan ve 1 Kasımdan itibaren geçerli olacak "Gelir Vergisi Genel Tebliği"ne göre, kirayı banka havalesiyle ödeyecek kiracılar her ay 25-40 YTL, PTT ile gönderecekler de 10 ile 17 YTL arasında havale ücreti verecek. İnternetten EFT'de 1 YTL, ATM'lerle yapılan havalelerde 2 ile 3 YTL dolayında bir masraf ödeniyor.

Her bir konut için 500 YTL'nin altında kalan aylık kira gelirleri ile mahkeme ve icra yoluyla yapılan konut ve iş yeri kira geliri tahsilatları bu kapsamda değerlendirilmeyecek.

Aylık kirası en az 500 YTL olan 2 hissedarlı gayrimenkullerde tek hissedarın payı 250 YTL de olsa ödemede banka ve PTT kullanılacak.
Kira kontratını başkası düzenlese bile kiralar mülk sahibinin hesabına yatacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi