Kılıçdaroğlu kırmızı dosyayla geldi

Kürsüye kırmızı bir klasör ile gelen Kılıçdaroğlu'nun önemli bir yolsuzluk dosyası açıklayacağı CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun sabah saatlerinde basın bürolarına dağıttığı, “Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu Kayseri’de yaşanan yolsuzluk dosya

Kılıçdaroğlu kırmızı dosyayla geldi

Kürsüye kırmızı bir klasör ile gelen Kılıçdaroğlu'nun önemli bir yolsuzluk dosyası açıklayacağı CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun sabah saatlerinde basın bürolarına dağıttığı, “Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu Kayseri’de yaşanan yolsuzluk dosyalarını belgeleriyle açıklayacak” şeklindeki notu ile gündeme gelmişti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Temmuz ayında yayınlanması gereken bütçe çağrısı 10 Ekim 2010’da yayınlandı. Peki ne zaman verildi bütçe? 15 Ekim’de. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun.

Siz iktidarsınız, muhalefetti, koalisyondu böyle bir şey de yok. 5 günde bütçe hazırlıyorsunuz. Bu bütçeye kim inanır? Bunu yapıyorsun. Ben şimdi merak ediyorum. Geçen bütçe içinde böyle bir şey söylenmişti. Ama o zaman dediler ki ekonomik kriz vardı. O nedenle de geç yaptık. Makul görülebilir. Bugün kriz var mı? Yok. Niye gecikildi? Başbakan’dan istediğim bir soru. Kendisi gelsin açıklasın bu kürsüde.

Sayın Başbakan buraya gelecek bunu parlamentoya anlatacak ve bu yapı sağlıklı bir yapı değil. Kendi çıkardığı yasalara uymayan bir hükümet halka güven veremez. O zaman bu planlar niye çıkıyor? Bunu yaptığınız zaman bütçe umut vaat eder. Eskiden dinleyici sıralarında, bütçe genelinde görüşmeler yapılırken, dolu olurdu. Sendikalar olurdu. Bu bütçeyi bir dinleyelim derlerdi. Allah aşkına şimdi bakın. Eski parlamenterler gelirdi. Ama şimdi onlar da yok.

KİMİN UMUDU VAR BU BÜTÇEDE?

Kaynakların toplum için harcanmasına inanan bir partiyiz. Onun için bürokrasinin yerinde zamanında bütçeyi hazırlamasını bekleyen bir partiyiz. Yandaşların zengin edilip, halkın fakirleştiren bu bütçeyi kınıyorum. Bu bütçeden kimin umudu var? İşsizliği mi önlüyorsunuz, sanayicinin mi derdini çözdü? Kimin umudu var bu bütçede?

Katıldığım bütün toplantılarda, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değerli bakanları ya da Başbakan da katılıyor. Ya da ilk sözlerinde öyle bir açıklama yaparlar ki sanki Türkiye G-20’ye onların zamanında girdi. Önce bu yanlışı düzeltelim. Türkiye’nin G-20’ye girişi 1980’den bu yana var. 1980’den bu yana G-20’de olan bir Türkiye’yi sanki AKP’nin politikaları sonucu girmiş gibi bir hava yaratmayı doğru buluyorum. Daha G-20 kurulmadan önce Türkiye dünyanın 14. büyük ekonomisiydi. 1999’da da Türkiye G-20’ye davet edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi