Kılıçdaroğlu Başbakan'ı şaşırttı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Irak’a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan'a, Kılıçdaroğlu'nun 'Askerlik adam öldürme sanatıdır' sözleri soruldu. Başbakan Erdoğan ise 'Bir siyasi lider bu ifadeleri kullandıysa bana

Kılıçdaroğlu Başbakan'ı şaşırttı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Irak’a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan'a, Kılıçdaroğlu'nun 'Askerlik adam öldürme sanatıdır' sözleri soruldu. Başbakan Erdoğan ise 'Bir siyasi lider bu ifadeleri kullandıysa bana şaşırmak düşer.' sözleriyle cevapladı.

Erdoğan açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan şöyle konuştu:

* Radikal Gazetesi’ne yapılan polis baskını  

Bir defa Türkiye’deki şu anda yasama yürütme yargı organları tarafından nasıl işlediği malumdur. Bunlar yeni uygulamalar değil. AB bu konuda şöyle bir beyanda bulunmuş. Biz bunları duyarız ama her ülkenin kendine has şartları var. AB üyesi ülkelerde neyin nasıl çalıştığını görüyoruz. AB lütfen Bulgaristan’daki Yunanistan’daki uygulamaları görsün.

Onların çok ilerisine geçerek attığımız örnek adımlar var. Bunları kimse görmüyor. Yargı bir adım atmış. Bu adım yürütme olarak bizi ilgilendiren bir adım değil. Bunun bağlantıları nelerdir, nasıl oldu da böyle bir yayın evine matbaaya yargı gidip de orada bir inceleme yapılması kararını aldı? Bunun hangimiz biliyoruz? Ben bilmiyorum. Sizler biliyorsanız onları açıklayın. Savcılık burada bir karar vermiş. Kendisine göre belki de bir belgeyi araştırıyor. Bunu ben bilemem. Sizin bildikleriniz varsa onları açıklayın. Ben yargıya müdahale yetkisinde değilim.

* Suriye’deki gelişmeler 

Halkın taleplerine kulak verirseniz sıkıntıları çok daha kolay aşarsınız tavsiyelerimizi ilettik. Sayın Esad’la telefonda görüştük. Hassasiyetimiz var. Suriye ile malum 800 km’yi aşan sınırımız var. buradaki gelişmelere sessiz kalmamız mümkün değil.

Temennimiz odur ki burada Libya’da olduğu gibi bizi üzecek gelişmeler olmasın. Bunun için de Dışişleri Bakanlığımızla yakından süreci takip ediyoruz.

*Sizinle görüşmelerinizde Esad ne dedi?

Bazı reformlara yönelik çalışmalar içinde olduklarını söylediler. Siyasi partiler yasansa ilişkin çalışmalar yaptıklarını söylediler. Bu yapılanların sözde değil özde yapılması yönündeki tavsiyelerimizi ilettik.

*TÜSİAD’ın anayasa taslağına Bahçeli’nin tepkisi ve Kılıçdaroğlu’nun ‘Askerlik adam öldürme sanatı’ sözü?

Bir siyasi lider bu ifadeleri kullandıysa bana şaşırmak düşer. Askere giden herkes adam öldürme sanatını öğrenmek için mi gidiyor. Adamı öldürmek için de özel bir eğitimden geçmeye gerek yok. Hiç bu eğitimi almamış olanların da nasıl adam öldürdüğünü görüyoruz. Böyle bir söz söylenmişse çok yakışıksız. Bir siyasi, par6ti başkanına bu sözleri söylemek yakışmıyor.

Biz 12 Eylül akşamı açıklama yaptık. Tüm STK’ları anayasa çalışmasına davet ettik. 12 Haziran seçimlerinin ardından gerekli tablo oluşursa adımı atacağız. TÜSİAD buna benzer çalışmanın örneklerini geçmişte de verdi. Bunlar AKJ parti’nin siparişi üzerine mi yaptılar bu çalışmaları.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

"‘Vay efendim öyle şey olur mu’ Elin oğlu yapıyor da, biz düşündüğümüz zaman mı olmuyor? O üniversite gencimizi, hayatının büyük bir kısmını 15 ayını, insan öldürme sanatı üzerinde mi eğiteceksin? Yoksa gel burada okul yap, üniversite kur, gençler okusun, bilimi teknolojiyi geliştirelim, insanlık için mücadele edelim ve bunun için mi biz çaba harcayacağız?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi