KASİF Proje Uzmanı yetiştirecek

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (KASİF) Trabzon'da AB Fonları Proje Uzmanı yetiştirecek. Proje kapsamında düzenlenecek kurslar için müracaat başvurusu başladı. 'Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı' kapsamında AB ve Türkiye Cumhuriyeti tar

KASİF Proje Uzmanı yetiştirecek

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (KASİF) Trabzon'da AB Fonları Proje Uzmanı yetiştirecek. Proje kapsamında düzenlenecek kurslar için müracaat başvurusu başladı.

'Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı' kapsamında AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen, İŞKUR'un koordinasyonunda yürütülen ve KASİF tarafından uygulanan 'Dış Ticaret ve Proje Uzmanı Yetiştirme Projesi' kursu düzenlenecek.

Proje ile bir taraftan gençlere çağın en popüler mesleklerinden 'Proje Uzmanlığı' ve 'Dış Ticaret Uzmanlığı' eğitimi verilerek gençlerin istihdamına katkı sağlanması; diğer taraftan da bölge illerinin ulusal ve yerel fonlardan aldığı payın yükseltilmesi ve KOBİ'lerin dış ticaret kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Proje kapsamında, Samsun'da 'Dış Ticaret' ve 'Proje Uzmanlığı', Trabzon'da ise 'Proje Uzmanlığı' kursu gerçekleştirilecek.

Proje Uzmanlığı Eğitimi ile Samsun ve Trabzon'da yaşayan, AB fonları başta olmak üzere uluslararası hibe programları için proje hazırlama ve yürütme konusunda kendini geliştirmek isteyen ve bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen gençlere ücretsiz olarak eğitim verilecek. Eğitimler, Samsun ve Trabzon'da eşzamanlı olarak başlayacak ve her il için 30 kursiyer seçilecek. Günde 5 saat, haftada 5 gün olup, 6 ay sürecek eğitimler sonunda kursiyerlerin en az yüzde 50'sinin projenin sonunda istihdam edilmesi hedefleniyor. Ayrıca, kursiyerlere günlük 8 Avro (ayda 160 Avro) cep harçlığı verilerek ferdî kaza sigortaları yapılacak.

KASİF Başkan Yardımcısı Ekrem Kayıkçıoğlu, Trabzon'da düzenlenecek Proje Uzmanlığı kursuna katılmak isteyenlerin; 27 Şubat Cuma gününe kadar KARGİD'e başvurmaları gerektiğini söyledi. Kayıkçıoğlu, başvuru şartı olarak; 18-29 yaş aralığında olması, MYO veya üniversite mezunu olması, en az orta düzeyde İngilizce bilgisine sahip olması, kursun düzenlendiği ilde ikamet etmesi ve işsiz olması gerektiğini, erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl askerlikle ilişiği olmaması gerektiğini vurguladı.
KASİF tarafından Samsun ve Trabzon illerinde uygulanan proje, KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) ve Karadeniz Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KEYDER) ortaklığı ile yürütülüyor.

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi