KARGİD Altıntaş'la devam dedi

Gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da divan başkanlığını Sinan Velioğlu, başkan vekilliğini Zekeriya Zengin ve Katip Yazmanlığını Erdal Ustaömeroğlu yaptı. Olağan Genel Kurul’da yeni dönemde de mevcut Başkan Ahmet Yaşar Altıntaş başkanlığa devam etti. Kİ

KARGİD Altıntaş'la devam dedi

Gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da divan başkanlığını Sinan Velioğlu, başkan vekilliğini Zekeriya Zengin ve Katip Yazmanlığını Erdal Ustaömeroğlu yaptı. Olağan Genel Kurul’da yeni dönemde de mevcut Başkan Ahmet Yaşar Altıntaş başkanlığa devam etti.

KİMSEYİ DIŞLAMADIK, ÖTELEMEDİK

Açılışta bir konuşma yapan KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, genel bir değerlendirme yaptı. KARGİD olarak kimseyi dışlamadıklarını ve istişare yaptıklarını söyleyen Altıntaş, “Farklı düşüncelerimiz oldu ama kimseye ayrım yapmadık, birbirimizi öteki diye dışlamadık. KARGİD camiası olarak üzerimize düşeni bu süreçte fazlasıyla yapmaya çalıştık. Önceki genel kurulumuzda dile getirdiğimiz pek çok öneri ve programları büyük ölçüde gerçekleştirmeye çalıştık. Bu çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de büyüyen bir hızla devam edecektir” dedi. Altıntaş, KARGİD’in işadamlarının bölgedeki güvenilir adresi olacağının altını çizerek, “Böyle devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. KARGİD’i işbirliğinde yeni ufuklara açılan bir kapı gibi görüp ona göre değerlendirmeliyiz. Böyle bir çatıyı birlikte görüp yaşattığımız için genel kurul üyelerimize minnettarız” diye konuştu.

Altıntaş şunları söyledi:  “2001 yılındaki ekonomik krizde pek çok işadamımız işini ve servetini hepsinden önemlisi umudunu kaybetti. Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması yıllar alması beklenirken o karamsar tabloda bile KARGİD olarak umudumuzu hiç kaybetmedik, tüm üyelerimize ve insanlarımıza umut aşıladık. O ağır krizi aşarak yeni bir başlangıç yapabileceğimizi her platformda vurguladık. 2001-2010 döneminde milli gelirimiz özel sektör odaklı olarak yüzde 55’e yakın büyüdü. Yani sadece 9 yılda Türkiye bir yarım Türkiye daha büyüdü. Ülkemiz dünyanın 16. Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi yapıldı, bu özel sektörün, sizlerin büyük gayretleriyle başarıldı, Hem biz hem Türkiye başardı ama unutmayalım ki bu büyük başarı iki büyük sütun üzerinde yükseldi. Birinci özel sektörün inancı ve becerisi, ikincisi devletimizin ve meclisimizin hayata geçirdiği yapısal reformlardır. Bizler de bu başarılı motivasyon neticesinde bütün kurumlarda üyelerimizin gözü, kulağı, eli ayağı olma gayreti içinde olduk ve buna devam edeceğiz.

REHAVET ZAMANI DEĞİL

Dünya hala büyük bir ekonomik buhran yaşamaktadır. Bizler krizleri en az zararla atlatabilmek için bu krizleri birlikte iyi yönetebilmeyiz. Bunu da birlik ve beraberlik içinde insanı, sermayeyi ve zamanı çok iyi yönetmekle başarabileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle birlik ve beraberliğimizi sağlam temeller üzerine kurarak bu çatı altında faaliyetlerimizi sürdürmemiz önem arz etmektedir. Zaman, rehavete kapılma zamanı değildir. İçeride cari açık daha tehlikeli hale gelirken, dışarıda ise Avrupa’daki finansal kriz büyüyor. Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da kargaşa artarak devam ediyor. İçinde bulunduğumuz coğrafya değişim sancısı yaşıyor. İşte bu yüzden biz bu coğrafyada iktisadı ve siyasi açıdan çok güçlü olmalıyız. Özel sektör olarak bizler, son on yılda olduğu gibi daha fazla çalışacağımıza, daha fazla üreteceğimize, daha fazla yatırım ve istihdam sağlayacağımıza inanarak bu güçle çalışmalıyız. Geçtiğimiz on yılda nasıl başarmışsak, önümüzdeki on yıllarda da daha iyisini başarmalıyız. Biz kendimize güveniyoruz. Ülkemizde kavganın değil huzurun, çatışmanın değil diyaloğun, kutuplaşmanın değil istişarenin hakim olması için yapılan bütün çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz. Demokrasi ve kalkınmayı sekteye uğratacak her girişimin de karşısında duracağız. Türkiye’yi güçlü ekonomisi, kaliteli demokrasisi ile bölgede yükselen ve parlayan yıldız haline getirmeye çalışacağız. Geçmişle hesaplaşmaya takılıp kalmayalım, geçmişimizdeki yanlışlarla yüzleşelim ama yüzümüzü ortak geleceğimize çevirelim. Bir taraftan ekonomimizi büyütürken diğer yandan eğitim, sağlık, güvenliği ile bütün yaşam kalitesini yükseltelim.

Yeni anayasa da toplumumuzun olmazsa olmazıdır. Rahmetli Özal’ın dediği gibi ifade hürriyeti din ve vicdan hürriyeti ile teşebbüs hürriyeti garanti altına alınmalıdır. Vatandaşları arasında ayrım yapmayan, vatandaşına güvenen, ona hükmetmeyen bir anlayışa sahip olmalıyız. Devlet vatandaşın efendisi değil hizmetkarı olmalıdır.

Özel sektörde birlikten doğacak güce inancımız tamdır, bir olduğumuzda sesimizin daha gür ve daha net olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Altıntaş’ın konuşmasının ardından faaliyet ve denetim raporlarının okunup onaylandıktan sonra gelecek dönem projelerine ilişkin bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmeyi Genel Sekreter Taner Başfırıncı yaptı.

YENİ YÖNETİM KURULU

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Asil Üyeler: Ahmet Yaşar Altıntaş, Cem Çapkınoğlu, İlyas Doğan, Yaşar Çalışkan, Mustafa Bayraklı, Cemil Albayrak, Murat Kayıkçıoğlu, Tarık Aydın, Ahmet Haşim Ekici, Murat Kalyoncu, Hamdi Doğan, Ali Akyıldız.

Denetim Kurulu Asıl Üyeler; Cemal Yavuz, Naci Feyzioğlu, Muharrem Sezgin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi