Karadeniz'in umudu petrol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir ay içinde Norveç'ten yola çıkacak petrol arama platformunun aralık ortasında Sinop açıklarında alacağını belirterek, bu araştırmadan son derece umutlu olduklarını söyledi. Bakan Yıldız, Batı Karadeniz'de

Karadeniz'in umudu petrol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir ay içinde Norveç'ten yola çıkacak petrol arama platformunun aralık ortasında Sinop açıklarında alacağını belirterek, bu araştırmadan son derece umutlu olduklarını söyledi.

Bakan Yıldız, Batı Karadeniz'de yapılan aramaların Orta Karadeniz'e kaydığını söyledi.

Son olarak Brezilyalı Petrobras ile yapılan anlaşma çerçevesinde yapılan çalışmalarda somut adımlar atılmaya başlandığını belirten Yıldız, bir ay içinde Norveç'ten yola çıkacak arama platformunun 10 Aralık civarında Sinop açıklarında olacağını söyledi.

 Yıldız, platformun 120 metre civarında bir kulesi olduğunu da belirterek, İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında bir tören yapmayı düşündüklerini bildirdi. Yıldız, "Tabii ki bu araştırmadan son derece umutluyuz. Ama adı üzerinde bu bir arama. Aramalarda bulabilirsiniz de bulamayabilirsiniz de. 450 milyon dolarlık bir yatırım var. Bunların her birisini hem Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) olarak hem de biz dikkatle takip ediyoruz" dedi.

Petrobras ile ilgili yapılan çalışmaların orta ve uzun vadeli çalışmalar olduğunu belirten Yıldız, bazı sondajların 2-3 yıl sürdüğünü söyledi. Sondajın tek bir noktada yapılmayacağını da belirten Yıldız, "O açıdan biraz sabırlı olmamız lazım. Çünkü bulunduğunda çok ciddi rezervlere ulaşmış olabileceğiz. Bunu şimdiden söylemek erken. Biz bu konuda temkinli demeç veriyoruz ve temkinli davranıyoruz" dedi. MTA'nın ihale edeceği sismik araştırmalarla ilgili ilk yerli geminin 15 kilometre derinlikteki bütünjeolojik yapısını belirleyecek güçte olacağını belirten Yıldız, "O açıdan bu çalışmalar bizim hem ülkemize hem de çocuklarımıza bırakabileceğimiz, Türkiye'nin bütün derinliğiyle beraber haritalarının çıkartılması anlamına geliyor. Bu açıdan bunlara çok önem veriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler