Karadeniz'den hamsi fışkırıyor

Balıkçılar ise hamsinin kasasının 10 TL'den satılması nedeniyle emeklerinin karşılığını alamadıklarını söylüyorlar.Bir aydır Karadeniz'de hamsi avladıklarını ve 3-4 ay daha hamsi avının süreceğini belirten balıkçılar, hamsinin bol çıkmasının özellikle dar

Karadeniz'den hamsi fışkırıyor

Balıkçılar ise hamsinin kasasının 10 TL'den satılması nedeniyle emeklerinin karşılığını alamadıklarını söylüyorlar.

Bir aydır Karadeniz'de hamsi avladıklarını ve 3-4 ay daha hamsi avının süreceğini belirten balıkçılar, hamsinin bol çıkmasının özellikle dar gelirli vatandaşın işine geldiğini belirttiler.

Balıkçı Mustafa Mollaoğlu, Türkiye halkını bu sezon hamsiye doyuracaklarını belirterek, "Karadeniz'de 200'e yakın tutucu var.

Bu tutucuların her birinde en az 60 işçi çalışıyor. Amacımız çok para kazanarak hem kendimizi hem de işçilerimizi geçindirmek ama maalesef şu anda hamsinin kasası 10 TL. Normalde bizim para kazanabilmemiz için hamsinin kasasının 30 TL olması gerekir. Ama biz yine de yılmadan çalışıyoruz. Vatandaş kilogramı 1 TL'den hamsi yiyor" dedi.

Birçok yerde hamsinin denizde bittiği şeklinde sözler duyduklarını ifade eden balıkçı Mustafa Mollaoğlu, "Benim dedem 30 sene balıkçılık yapmış. Ben de 30 yıldır balıkçılık yapıyorum. Ama hamsi her zaman var. Yalnız bizi bu sezon kandıran, palamut balığı oldu. Sezona bol palamut çıkacak umuduyla başladık ama palamut bizi bu sene de kandırdı" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler