Karadeniz'de Pepino Meyve Verdi

Samsun'da ilk defa üretimi gerçekleştirilen pepino meyvesinin hasadı yapıldı.İl Tarım Müdürlüğü'nün teşvikiyle Terme ilçesi Sancaklı köyünde 4 dekar alanda üretimi yapılan pepino meyvesinin hasat günü gerçekleştirildi. Terme Kaymakamı Ali İhsan Su, İl Tar

Karadeniz'de Pepino Meyve Verdi

Samsun'da ilk defa üretimi gerçekleştirilen pepino meyvesinin hasadı yapıldı.

İl Tarım Müdürlüğü'nün teşvikiyle Terme ilçesi Sancaklı köyünde 4 dekar alanda üretimi yapılan pepino meyvesinin hasat günü gerçekleştirildi. Terme Kaymakamı Ali İhsan Su, İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Fikret Sönmez, Terme Tarım İlçe Müdürü Ömer Çalışkan ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilen hasat gününde, ilk defa üretimi yapılan ve verimli sonuç alınan meyve toplandı. 4 dekar alanda 5 bin fide dikilen ve 40 ton ürün elde edilmesi planlanan
üretimden ekonomik yönden de yüksek bir gelir elde edilmesi bekleniyor. İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, meyvenin ilçemizde çok miktarda yetiştirilmekte olan fındığa alternatif olarak teşvik edildiğini, sonuçların iyi olması neticesinde üretim alanının genişletildiğini söyledi.

Pepinonun suptropik iklim meyvesi olduğunu belirten Kirenci, "Karadeniz Bölgesi'nin tüm kıyı şeridinde yetiştirilebilmekte ve dekara 5 ile 10 ton arasında ürün alınabilmektedir. Pepinonun üretim ve pazarlama aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşıldığında üreticilerimize yardımcı olacağız. İlimizde ilk kez yetiştirilen bu ürünün gerek geniş halk kitlelerine yaygınlaştırılması gerek üretim ve gerekse tüketim aşamalarında üreticilerimize gerekli yardım ve kolaylığı sağlayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi