Kanadalı itfaiyeciler yatırım arayışında

 Son olarak Kanadalı öğretmen ve itfaiyeci fonları, gelişmiş ülkelerin yanında Türkiye'ye de ilgili göstermeye başladı. Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda, özellikle enerji ve altyapıya milyarca dolarlık yatırım yapacak olması, bunlarla ilgili kaynak ve yatı

Kanadalı itfaiyeciler yatırım arayışında

 

Son olarak Kanadalı öğretmen ve itfaiyeci fonları, gelişmiş ülkelerin yanında Türkiye'ye de ilgili göstermeye başladı.
 
Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda, özellikle enerji ve altyapıya milyarca dolarlık yatırım yapacak olması, bunlarla ilgili kaynak ve yatırımcı arayışını beraberinde getiriyor. Bu kapsamda bir yandan uluslararası doğrudan yatırımları Türkiye'ye çekmeye çalışan Başbakanlık Yatırım Ajansı, diğer taraftan uzun vadeli fonların gelişini hızlandırmak için uğraşıyor.
 
Sonuçlar umut verici
 
Bu amaçla Ünlü&Co ile birlikte, geçtiğimiz günlerde Londra'da uluslararası fonların yöneticilerinin katıldığı bir zirve yapıldı. Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı ve Ünlü&Co Başkanı Mahmut Ünlü, zirveye olan ilgiden ve ikili görüşmelerden memnun olduklarını, sonuçların umut verdiğini vurguladılar.
 
Sermaye ortağı oluyor
 
20 yıl üstü vadeli yatırım yapan devlet ve kurum fonlarını Türkiye çekmek için büyük çaba içinde olduklarını belirten Aycı, Çin, Singapur, Brezilya, Kanada gibi ülkelerin ve Körfez bölgesinin bu tür arayışlar içinde olduğunu ifade etti. Aycı, şunları söyledi: "Bu fonlar altyapı projeleri için iştahlılar. Bunlar daha çok yüzde 20-25 düzeyinde sermaye ortaklığını tercih ediyor. Örneğin üçüncü havalimanı ile çok ilgililer. Bunların gelmesi finansman maliyetleri de çok olumlu etkileyecek. Ayrıca sermayenin yüzde 10'un aşan yatırımlar doğrudan yatırım da sayılıyor."
 
Aynı konuda bilgi veren Ünlü de, bu tür sermaye yatırımı arayan fonların üyelerine uzun vadeli, sağlıklı kazanç sunmayı hedeflediğini belirterek, şöyle devam etti: "Örneğin Kanadalı öğretmen ve itfaiyeci fonları, gelişmiş ülkelerin yanında Türkiye gibi ülkelere de ilgili göstermeye başladı. Bizimle de görüşüyorlar. Bu tür fonlar uzun vadede enflasyon artı prim şeklinde temettü ararlar. Bugün, bu kazanç seviyesi yüzde 8,5-12 arasında değişir."
 
Sumitomo 2014'te üretime başlayacak
 
Türkiye'ye çektikleri yatırımcıları sonunda kadar takip ettiklerini anlatan İlker Aycı, geçtiğimiz yıl Çankırı'ya 500 milyon dolarlık lastik yatırımı kararı alan Sumitomo'yu örnek gösterdi. Aycı, "Bu yıl bitmeden temel atacaklar ve Temmuz 2014'te üretim başlayacak" dedi. Aycı, ayrıca Hinti yatırımcıların da Türkiye'ye dikkat çekici bilgi ilgi gösterdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi