Kamuyu ter bastı!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, yarından itibaren iklim koşulları nedeniyle ceket giymeyecek, kravat takmayacak. 5 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında uygulanacak olan düzenleme ile klimalar da belli bir derecede sabitlenecek. Kamu kurum ve

Kamuyu ter bastı!
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, yarından itibaren iklim koşulları nedeniyle ceket giymeyecek, kravat takmayacak.
 
5 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında uygulanacak olan düzenleme ile klimalar da belli bir derecede sabitlenecek.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin kılık ve kıyafeti ile klimaların ayarlanmasına yönelik Başbakanlık Genelgesi'ne göre; hava sıcaklıkları ile ilgili tahminler dikkate alınarak; sıcaklıkların bunaltıcı düzeylere yükselmesi nedeniyle çalışma koşullarında oluşabilecek olumsuzlukların giderilmesi, hava şartlarından kaynaklanabilecek verimlilik azalışının önlenmesi ve küresel ısınma etkilerinin azaltılması amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'te belirtilen hususlar da dikkate alınarak bakanlıklar ve valiliklerce bölgelerin iklimi ve çalışma ortamları dikkate alınarak, 15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında makam odalarına giriş ve çıkışlar dahil olmak üzere ceket giyme ve kravat takma zorunluluğu kaldırılacak.
 
Ayrıca, önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması hususlarında da gereken tedbirler alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler