Kamu bankalarına 'danışıklı' şok!

BANKALARA geçen yıl verdiği cezalar tartışma konusu olan Rekabet Kurulu, 12 banka aleyhine açtığı soruşturmada bugün bankaların savunmalarını alacak. Rekabet Kurumu'nun soruşturma heyeti, bazı bankaların, birlikte hareket ederek mevduat ve kredi faizleri

Kamu bankalarına 'danışıklı' şok!

BANKALARA geçen yıl verdiği cezalar tartışma konusu olan Rekabet Kurulu, 12 banka aleyhine açtığı soruşturmada bugün bankaların savunmalarını alacak. Rekabet Kurumu'nun soruşturma heyeti, bazı bankaların, birlikte hareket ederek mevduat ve kredi faizleri ile kredi kartı ücretlerini ortak belirlediğini tespit etti. Rekabet Kurumu soruşturma heyetinin hazırladığı rapora göre kamu sermayeli bankaların bazı kamu kurumlarının mevduatları için açtıkları ihalelerde danışıklı teklif verdikleri iddiası da incelenen konular arasında yer alıyor. Kurum, bankalara ceza verilip verilmeyeceğini ise 10 gün içinde belirleyecek.
Bugün yapılacak savunma Rekabet Kurumu'nda sabah 10.00'da başlayacak. Bu soruşturmaya da bir öncekinde olduğu gibi genel müdür düzeyinde katılım olması bekleniyor. Kurulun, banka cirolarının yüzde 10'una kadar ceza verme yetkisi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler