Kaçakçılık ekonomiyi vuruyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), kaçak ürün ticareti ile mücadeleye hız kesmeden devam ediyor.Kaçak ürünle mücadele konusunda yeni bir sayfa açtıklarını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; ‘Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Va

Kaçakçılık ekonomiyi vuruyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK), kaçak ürün ticareti ile mücadeleye hız kesmeden devam ediyor.

Kaçak ürünle mücadele konusunda yeni bir sayfa açtıklarını ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; ‘Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!’ kampanyasını,  12 Mayıs Salı günü düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.  

TESK Genel Başkanı Palandöken, kaçak ve sahte ürün ticaretinin endişe verici boyutta olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

bilmedigin-gercekler-var-infografik.jpg“Her yıl kaçak akaryakıt ve kaçak sigara milyarlarca lira ÖTV geliri kaybına sebep olurken, binlerce ton kaçak çay ve gıda mamulü de kamu sağlığını tehdit etmekte. Örneğin; akaryakıt kaçakçılığı 2 Boğaz Köprüsü, kaçak sigara ise 24 uluslararası havalimanına denk geliyor. Kaçakçılığı önleyebilirsek; Türkiye ekonomisi güçlenir, esnafımız ve vatandaşımız kazanır.”

Palandöken, sözlerine şöyle devam etti:

“Kaçakla mücadelede önemli adımlar atıldı. Örneğin, hapis cezaları artırıldı. ALO 136 İhbar Hattı daha bilinir hale getirildi, kaçak ürün yakalatanlara para ödülü verilmesi sağlandı. Kontrol ve denetimler çoğaltıldı. Biz de TESK olarak, bilinçlendirme kampanyalarıyla mücadeleye destek olduk. Nitekim kaçak seviyesi düşmeye başladı. 2015’te kaçak sigara oranı yüzde 20’den 16,4’e geriledi. Bu da yıllık 1,5 milyar lira ek vergi kaynağı sağladı.”

Mücadelenin etkin biçimde devamı için, yeni kampanya başlattıklarını belirten Palandöken:

“Vatandaşlarımız kaçak ürünleri almamalı ve bunların arkasındaki ürkütücü gerçeği görmeli. Kaçak ürünlerin geçmişi karanlıktır. Nereden geldikleri bilinmez. Organize suç örgütleri kaçak ürün ticaretinden beslenir. ‘Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!’ diyerek, kamuoyunu bilinmezlerle dolu kaçak ürünlerden uzak durmaya davet ediyoruz.”


Palandöken, kampanya kapsamında hayata geçirilecek çalışmaları ise şu şekilde özetledi:

“Türkiye genelinde 140 bin perakende satış noktasına dağıtacağımız poster, broşür ve diğer kampanya malzemeleri yardımıyla kaçak ürünler hakkındaki farkındalığı artıracağız.  İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep gibi kaçak ürün ticaretinin yüksek olduğu şehirlerimizde kullanacağımız sokak afişleri ile vatandaşlarımıza, kamu sağlığını da tehdit eden bu tehlikeden uzak durmaları gerektiğini hatırlatacağız.”

Kampanya kapsamında sosyal medyayı da aktif olarak kullanacaklarını belirten Bendevi Palandöken, kampanyaya ilişkin bilgilerin www.bilmedigingerceklervar.org  internet sitesinden takip edilebileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler