İşten çıkarma maaşı biz verelim

Küresel kriz nedeniyle çalışanların işten çıkarılmasını önlemeyi hedefleyen hükümet, sosyal tarafların ilave taleplerini de masaya yatıracak. Kısa çalışma ödeneği; 31 Aralık 2009 tarihine kadar olan süreyi kapsayacak şekilde düzenlenecek.       Çalışma ve

İşten çıkarma maaşı biz verelim

Küresel kriz nedeniyle çalışanların işten çıkarılmasını önlemeyi hedefleyen hükümet, sosyal tarafların ilave taleplerini de masaya yatıracak. Kısa çalışma ödeneği; 31 Aralık 2009 tarihine kadar olan süreyi kapsayacak şekilde düzenlenecek.      

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Kısa çalışma ödeneğinin miktarını artıracağız ve süresini uzatacağız. Yarın yapacağımız üçlü danışma kurulu toplantısında, artırım oranına, maliyetini de dikkate alarak sosyal taraflarla birlikte karar vereceğiz” dedi.

Bakan Çelik, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresinin 3 ay olduğunu anımsatarak, bunun 5 ya da 6 aya çıkarılabileceğini söyledi. Maaş miktarının ise 266 ila 533 lira arasında olduğunu belirtirken; bunun kriz nedeniyle üretime ara vermiş bir işçinin geçimini sağlayacak bir miktar olmadığı konusunda Bakanlar Kurulunun hemfikir olduğunu ve yarınki toplantıyla miktarı artıracaklarını ifade etti.

Çelik, yarın yapılacak toplantıda sadece kısa çalışma ödeneğini değil; işçi ve işverenlerin talepleri doğrultusunda ilave ne gibi tedbirler alınabileceği konusunu da değerlendireceklerini söyledi.

Jet hızıyla çıkacak!

Kısa çalışma ve ilave tedbirler konusunu hemen bir düzenleme haline getirip, TBMM'ye sevk edeceklerini açıklayan Çelik; “Diğer siyasi parti gruplarıyla anlaşabilirsek bu hafta, olmadı gelecek hafta bu yasayı çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi