İşte 45 milyon TL'nin şifresi!

Halk, piyango bayilerinin önünde uzun kuyruklar oluştururken, İdare biletlere olan yoğun ilgiden oldukça memnun...Son yapılan açıklamalara göre yılbaşı özel çekilişi için bastırılan 400 milyon liralık biletin 250 milyon liralık bölümü 13 Aralık akşamı iti

İşte 45 milyon TL'nin şifresi!


Halk, piyango bayilerinin önünde uzun kuyruklar oluştururken, İdare biletlere olan yoğun ilgiden oldukça memnun...

Son yapılan açıklamalara göre yılbaşı özel çekilişi için bastırılan 400 milyon liralık biletin 250 milyon liralık bölümü 13 Aralık akşamı itibarıyla tükendi. Satış işlemi, yılbaşı çekilişinin yapılacağı 31 Aralık Pazartesi günü itibarıyla sona erecek.

Bu yılki çekilişte verilecek büyük ikramiye tam 45 milyon TL. Geçtiğimiz yıl 40 milyon TL olan büyük ikramiyeyi 4 kişi paylaşırken, bu yıl da insanlar kazanan bilete sahip olup en az 11.2 milyon TL kazanmak için piyangoya koşuyor... Peki kazanmak için neler yapmalı? Şansı artırmak için nelere dikkat etmeli?

İşte 5 adımda 45 milyon TL'nin şifreleri...

1-3, 0 ve 8 rakamlarına güvenebilirsiniz
GEÇTİĞİMİZ yıllara bakacak olursak, çekilişte şansını artırmak isteyenin en çok rağbet göstereceği numara 3 olmalı. Son 45 yılda kazanan numaralarda en çok bulunan numara 3. Sayı da var. 45 yılda kazanan biletlerde tam 42 kez 3 rakamı çıkmış. Onu takip eden şanslı rakamlar ise 34 kez kazanan bilette gözüken 8 ve 0. Yani bizden söylemesi... İstatistiki olarak şansını artırmak isteyenlerin biletlerinde bol bol bulunması gereken numaralar 3,8 ve 0. Bizden söylemesi...

2-Aynı rakam olmasın deme, kaybedersin
İNSANLARIN çoğu biletlerini kendileri seçerek şanslarını artırdıklarına inanıyor. Yani makineden oynanan bilet sayısı oldukça az. Biletleri kendimiz seçerken de genelde hangi rakamların bulunduğuna dikkat ederiz. Bunu yapan kesimin büyük kısmı da bilette farklı rakamlar olmasına özen gösteriyor. Yani her bilette her rakamdan sadece bir tane olmasının şansı artırdığı düşünülüyor. 45 yılda kendisini tekrarlamayan biletlerin büyük ikramiyeyi kazandığı sadece 5 yıl var. Kalan 40 yılda kazanan biletlerde aynı rakam birden fazla kullanılmış.

3-Biletin son rakamı çift olsun
HALK arasında dikkat edilen bir diğer nokta da biletin hangi rakamla bittiği. Genelde herkesin uğurlu rakamları vardır fakat toplumun bir kısmı da biletlerin tek ya da çift rakamla bittiğine dikkat eder. Bu kişilerin bu istatistiği okumasında fayda var. Yine son 45 yılın 26'sında kazanan biletler çift rakamla bitmiş. Bunlar arasında 0'la bitenler de var. Zira matematik kurallarına göre 0 da bir çift sayı. Tek sayıyla biten biletlerin kazandığı yıl sayısı ise sadece 19.

4- Aman çeyrek bilet alın!
ŞİMDİ gelelim halk arasında en çok dikkat edilen konuya... Kazanmak istiyorsak hangi bileti alacağız? Çeyrek mi, yarım mı yoksa tam mı? Çoğu kişi çeyrek bileti tercih eder. Bunun nedeni de genellikle bu biletlerin ucuz olmasıdır. Fakat bunu yaparken insanlar aslında kazanma şanslarını da artırıyor. O kadar geriye gidemediğimiz için bu kez son 23 yılı masaya yatırdık. Son 23 yıllık dönemdeki yılbaşı çekilişlerinde büyük ikramiye, en fazla çeyrek bilete isabet etti. Büyük ikramiye 19 kez çeyrek bilete, 3 kez yarım bilete, 1 kez de tam bilete çıktı.

5-Bileti İstanbul'dan alan daha şanslı!
PEKİ bileti nereden almalı? Nüfus yoğunluğuna bağlı olarak Türkiye'de en çok biletin satıldığı şehir tabii ki İstanbul. İstanbul'un bir diğer önemi de en şanslı şehir olması. Milli Piyango İdaresi'nin son 23 yıldaki çekilişlerinde, 83 kişi büyük ikramiye kazandı. Büyük ikramiyelerin 31’i İstanbul’a çıkarken, İstanbul'u 12 ikramiye ile Ankara, 6 ikramiye ile Adana, 4 ikramiye ile Mersin, 4 ikramiye ile İzmir izliyor.

İKİNCİ BÜYÜK İKRAMİYE 5 MİLYON TL
ÖZEL çekilişte tam bilet 40 liradan, yarım bilet 20 liradan, çeyrek bilet ise 10 liradan satılıyor. Özel çekilişte geçen yıl 40 milyon lira olan büyük ikramiye, bu yıl 5 milyon lira artırıldı ve 45 milyon liraya çıkarıldı. Yılbaşı özel çekilişinin ikinci büyük ikramiyesi, bu yıl da 5 milyon lira olacak. MP, yılbaşı gecesi 1 adet 2 milyon lira, 1 adet de 1 milyon lira verecek.

Biletin arkasını imzalayın!

PEKİ kazanma ihtimali ne? Milli Piyango'da büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali normal çekilişlerde 600 binde bir olurken, bu oran yılbaşı çekilişlerinde 10 milyonda bir olarak hesaplanıyor. Bir bileti birkaç kişi birleşip alanlara da bir tavsiye: Biletlerin arkasını imzalayın. Böylece o bilete ortak olduğunuzu ispat edebilirsiniz...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi