İstanbul'a gelip göbek atacaklar!

Uluslararası Otomobil Federasyonu‘nun (FIA) 3-7 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak Genel Kurulu ve sezon sonu ödül töreninde kurumun 132 ülkedeki 227 ulusal otomobil federasyonu temsilcilerinin yanı sıra yıl boyunca yapılan yarışlarda ödül kazanan sporcuları

İstanbul'a gelip göbek atacaklar!

Uluslararası Otomobil Federasyonu‘nun (FIA) 3-7 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak Genel Kurulu ve sezon sonu ödül töreninde kurumun 132 ülkedeki 227 ulusal otomobil federasyonu temsilcilerinin yanı sıra yıl boyunca yapılan yarışlarda ödül kazanan sporcuları da yer alacak.

Kurul çalışmalarından geri kalan zamanlarda ise katılımcılara İstanbul tanıtılarak, Türkiye’ye özgü Kayseri mantısı yapma ve dansözlerle dans etme etkinlikleri yaptırılacak.
 
İstanbul’daki Genel Kurul ve ödül töreni FIA çatısı altında gerçekleştirilen Formula 1’in 25 Kasım’daki son yarışı olan Brezilya Grand Prix’inde şampiyonun belirlenmesinden sonra yapılacak. Genel Kurul’da Dünya Ralli Şampiyonası da dahil olmak üzere, FIA tarafından düzenlenen tüm uluslar arası yarış serilerinde şampiyon olan sürücüler de kupalarına kavuşacaklar.
 
KAYSERİ MANTISI YAPACAKLAR
 
Türkiye’de Çırağan, Ritz Carlton, Swissotel ve Hyatt Regency otellerinde konaklayacak 750 temsilci ve şampiyonlara toplantıların dışında kalan zamanları için İstanbul’a özel programlar oluşturuldu.
 
Buna göre ziyaretçilere Vakko’ya ait Türkiye’nin ilk moda müzesi gezdirilecek, Kapalıçarşı ve İstinye Park’ta alışveriş imkanı sunulacak. Temsilci ve şampiyonlara diğer günlerde ise Kayseri mantısı yapmayı öğrenip, göbek dansı için dansözlerden eğitim alacaklar. Son olarak katılımcılara Ebru hat sanatı hakkında bilgiler verilip bunları yapılmaları istenecek.
 
 
BİRİNCİLİK İÇİN KAPIŞIYORLAR
 
Büyük çekişmeye sahne olan Formula 1 Grand Prix’inde son iki yarışa giriliyor. Bu hafta sonu düzenlenecek Amerika Grand Prix’i öncesinde pilotlar sıralamasında Red Bull pilotu Sebastian Vettel 255 puanla önde bulunuyor. Ferrari pilotu Fernando Alonso 245 puanla ikinci, Lotus pilotu ise Kimi Raikkonen ise 198 puanla üçüncü sırada. Sıralamanın böyle bitmesi halinde ünlü pilotlar İstanbul’un yolunu tutacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler