İşkur kariyer danışmanlığı yapacak

şkur, ortaokul ve lise öğrencilerine, başarılı meslek seçimi ve kariyer planı yapmaları için yol gösterecek.İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, yaptığı açıklamada, 3 bin 808 iş ve meslek danışmanıyla birlikte çalıştıklarını belirtti.  İş ve meslek danışmanl

İşkur kariyer danışmanlığı yapacak

şkur, ortaokul ve lise öğrencilerine, başarılı meslek seçimi ve kariyer planı yapmaları için yol gösterecek.

İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, yaptığı açıklamada, 3 bin 808 iş ve meslek danışmanıyla birlikte çalıştıklarını belirtti.  

İş ve meslek danışmanlarının, kuruma kayıtlı işsizlere iş bulma konusunda yardımcı olmalarının yanı sıra öğrencilere meslek seçimlerinde katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Yazıcı, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında yürütülen mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ile meslek seçme aşamasındaki gençlerin doğru tercihte bulunmalarının amaçlandığını ifade etti.

Öğrencilere yönelik hizmetler çerçevesinde bireysel ve grup görüşmelerinin yapıldığını anlatan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Danışmanlarca meslekler, mesleki eğitim olanakları ve bir üst eğitim-öğretim seçenekleri hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Bu sebeple meslek seçme aşamasında olan öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin bilgi ve ilgi düzeylerini artırmak amacıyla 'Meslek Seçimine Destek Dergisi' hazırlandı.

Bu dergiyle hem öğrencilerin meslek ve çalışma hayatıyla ilgili bilgi eksiklerinin giderilmesi hem de velilerin çocuklarına meslek seçimi aşamasında destek vermesi hedeflendi. Bu yüzden İşkur, meslek seçimi ve kariyer planlarını yaparken öğrencilere yardım olması amacıyla hazırladığı Meslek Seçimine Destek Dergisi'ni tüm ortaokul ve liselere göndererek 1 milyon öğrenciye ulaştıracak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi