İşkur işverenin işini kolaylaştırıyor

Çalışma ve İş Kurumu tarafından hazırlanan iş başı eğitim programları işverenin işini kolaylaştırıyor.Konuyla ilgili İHA Trabzon Bölge Müdürlüğü’nü ziyaretinde bilgiler veren Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, işsizlerin işbaşında eğit

İşkur işverenin işini kolaylaştırıyor

Çalışma ve İş Kurumu tarafından hazırlanan iş başı eğitim programları işverenin işini kolaylaştırıyor.
Konuyla ilgili İHA Trabzon Bölge Müdürlüğü’nü ziyaretinde bilgiler veren Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, işsizlerin işbaşında eğitilmesini ve mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesini sağlamak olan İşbaşı Eğitim Programları'na büyük önem verdiklerini söyledi. Sezgin “Yapılan çalışmalar sonucu İŞ-KUR İşbaşı Eğitim Programı’nın uygulanmasında yaşanan aksaklıkları düzeltmek amacıyla mevzuatında değişikliğe gitmiş olup, İşbaşı Eğitim Programı hemen hemen tamamen yenilenmiştir.

İşbaşı eğitim programlarının temel amacı, iş arayanların işbaşında eğitilerek nitelikli hale getirilmesi ve mesleki deneyim kazanarak işe girmelerini kolaylaştırmaktır. En az iki çalışanı bulunan özel sektör işverenleri ve kamu kurum/kuruluşlarının payının yüzde ellinin altında olduğu iktisadi teşekküller bu programlardan faydalanabilir. İşbaşı eğitim programı sırasında işverene bir maliyeti olmayan katılımcı maksimum 160 fiili gün iş yerinde fiili çalışarak iş deneyimini artırır.

İŞKUR olarak katılımcıya günlük 25 TL cep harçlığı veriyoruz ve iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası prim giderlerini biz ödüyoruz. Kişi tecrübe kazanırken, işverene maliyeti olmayan işçi adayını tanıyarak ve iş yerinde çalıştırarak istihdam edeceği kişiyi kendisi yetiştirmektedir. Tek şart, programın başladığı günkü çalışan sayısının programın sonunda da korunmasıdır. Aksi halde iş yeri ile bir süre işbirliği yapılamıyor. İstihdam zorunluluğu yoktur ancak bir yıl içinde tekrar yararlanmak istenirse o zaman daha önce İşbaşı Eğitim Programını tamamlayan kişilerin yüzde 20’sini en az 60 gün istihdam etme şartı aranmaktadır” dedi.


Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, başvuru şartlarının son derece sadeleştirildiğine dikkat çekerek “İşbaşı eğitim programlarına işverenlerimizin ilgi göstermesi ilimizdeki işsizlik ve nitelikli eleman bulma sorununa yardımcı olacaktır. İşverenlerimizin yapması gereken tek şey, işbaşı eğitim programlarından faydalanmak için Kurumumuza müracaat etmeleri” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler