İşçi zammı açıklandı %17.5

Tüm Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinden İSTON, İSFALT, BELBİM ve KÜLTÜR A.Ş ile bazı ilçe belediyelerde, 2008-2010 dönemini kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde anla

İşçi zammı açıklandı %17.5
Tüm Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinden İSTON, İSFALT, BELBİM ve KÜLTÜR A.Ş ile bazı ilçe belediyelerde, 2008-2010 dönemini kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varıldığını bildirdi.

2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm Belediye-İş İstanbul Şubeleri adına yaptığı yazılı açıklamada, Şubat ayında başlayan Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinden İSTON, İSFALT, BELBİM ve KÜLTÜR A.Ş ile Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Üsküdar, Bayrampaşa ve Ümraniye ilçe belediyelerinde 2008-2010 dönemini kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerine ilişkin bugün tekrar bir araya gelindiğini kaydetti.

Gülüm, yapılan müzakere sonucu anlaşmaya varıldığını belirterek, anlaşmaya göre üyelerin birinci yıl yüzde 17,5, ikinci yıl enflasyon oranında zam alacaklarını, bu zam oranlarının aynı zamanda tüm sosyal haklara da yansıyacağını belirtti.

Hasan Gülüm, bu sebeple yarın Zeytinburnu Belediyesi'nde greve gidilmeyeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi