İşçi ve Bağ-kur'luya zam!

Geçen yıla ilişkin enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte işçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu. İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıkları, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 55. maddesindeki h

İşçi ve Bağ-kur'luya zam!

Geçen yıla ilişkin enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte işçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılacak zam oranı da belli oldu.

İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıkları, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın 55. maddesindeki hüküm doğrultusunda ''bir önceki 6 aylık (Temmuz-Aralık 2008) enflasyon oranında'' artacak.  

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) tarafından yapılan hesaplamaya göre, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yılın ilk yarısı için yapılacak zam oranı yüzde 3,83 seviyesinde olacak.

Bu durumda (vergi iadesi karşılığı olarak yapılan ek ödeme dahil) 598,27 TL olan en düşük işçi emeklisi aylığı, Ocak 2009 itibariyle 621,18 TL'ye yükselecek. Yapılan artışlar aylık olarak 22,91 TL olurken, günlük artış ise 76 Krş seviyesinde kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi