İşadamlarına destek gerek

Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Türk iş dünyasının ekonomik gelişmelerden tedirgin olduğunu belirtti. Trabzonlu iş adamlarının ise çok daha farklı endişeler duyduklarını ifade eden Kurt, krizden tehlikeli boyutlarda etkilenmemek için iş adamları ve yatır

İşadamlarına destek gerek
Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Türk iş dünyasının ekonomik gelişmelerden tedirgin olduğunu belirtti.

Trabzonlu iş adamlarının ise çok daha farklı endişeler duyduklarını ifade eden Kurt, krizden tehlikeli boyutlarda etkilenmemek için iş adamları ve yatırımcılara güven ve destek gerektiğini kaydetti.

İşsizliğin en üst seviyede seyrettiği Trabzon'da teşvik uygulamasının 2009 yılı başında kaldırılması halinde krizin bölgeye yansımalarının iki kat fazla olacağını savunan Kurt, şöyle devam etti:

''İflasın eşiğine gelen şirketler her gün artmaktadır. Organize sanayi bölgesi bile sancılıdır. Şu anda bölge ekonomisine ciddi müdahale şarttır. Aksi halde işten çıkarmalar başlayacak, geri dönen çek sayısı katlanacaktır. Yeni şirketler, ek şubeler hayal olacaktır. İhracat bitecek, para işleyişi duracaktır.''

Kurt, Ankara'nın üzerinde çalıştığını deklare ettiği yeni ekonomik programın bir an önce piyasalara güven verecek şekilde ve şeffaf olarak hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Firmaların içeride ve dışarıda rekabet edebilirliklerinin artırılmasını istiyoruz. Fındığa hak ettiği değerin acilen teslimini bekliyoruz. Enerjiye yapılan seri zamlar sektörlere ağır darbeler indirdi. Enerji konusu ve iş dünyası üzerindeki vergi yüklerinin hafifletilmesi de acil konulardır.

Ekonomiyi yönetenlerin teşvik konusunu bir kez daha değerlendirip bankalar vasıtasıyla piyasaya nakit desteği sağlaması şarttır. Mevcut teşvik sisteminin süresi mümkünse 5 yıl uzatılmalıdır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler