İş adamları Trabzon'da buluşacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu, Tr-90 bölgesi Doğu Karadeniz’de 25 farklı sektörde çalıştay gerçekleştireceğini açıkladı.KÜSİ Çalışma Gurubu Üyesi Prof. Dr. İsm

İş adamları Trabzon'da buluşacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu, Tr-90 bölgesi Doğu Karadeniz’de 25 farklı sektörde çalıştay gerçekleştireceğini açıkladı.

KÜSİ Çalışma Gurubu Üyesi Prof. Dr. İsmail H. Altaş Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile gerçekleştirdiği toplantıda TR90 Bölgesi’nde yapılacak faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu. 2015 yılının ilk 5 ayında 25 faaliyetin yapılacağını belirtti. Altaş, “26 Şubat tarihinde Endüstriyel Otomasyon sektörol çalıştayı ile program başlayacak ve Mayıs ayı sonunda tamamlanacak” dedi.

TRABZON İŞ DÜNYASI ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİNİ DESTEKLEYECEK

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu daha önce İnovasyon Merkezi ve Tekno Kent gibi birçok çalışma çerçevesinde iş adamlarıyla üniversite iş birliğini sağladıklarını belirterek TTSO Meslek Grupları'nın düzenli toplantılar gerçekleştirdiğini ve bu toplantıların üniversite akademisyenleriyle buluşturularak çalışma kapsamında daha başarılı işler gerçekleştirilebileceğini aktardı.

Prof. Dr. İsmail Altaş ise program ile Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSI)’nin etkin bir şekilde sağlanması, ülkemizin Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin artırılarak sanayi profilimizin yüksek ve orta-ileri teknoloji alanlarına evrilmesi hedeflendiğini ifade etti.
Ziyarette KÜSİ üyesi Prof. Dr. Altaş çalışma grubu hakkında bilgilendirme yaparak, üniversite akademisyenleriyle TTSO üyesi iş adamlarının birlikte çalışması teklifinde bulundu. Altaş, çalışma grubu çerçevesinde meslek gruplarının geliştirdiği işlerde daha başarılı sonuçlara ulaşabilmeleri için akademisyenlerle bilgi alış verişlerini sağlamak adına toplantı yapması ve iş birlikleri geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

KAMU ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Yaptığı bilgilendirmede Prof. Dr. Altaş “Bu doğrultuda; ulusal ve bölgesel düzeyde kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, kamu tarafından sağlanan Ar-Ge ve yemlik destekleri hakkında tarafların bilgilendirilmesi, tarafları bir araya getirerek işbirliğini geliştirmeye yönelik toplantılar yapılması, sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili özetim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi, ulusal ve bölgesel düzeyde iş planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması gibi, görevleri verine getirmek ve bu işbirliğinin kurumsallaşmasını sağlamak üzere bakanlıkça KÜSİ çalışma grubu oluşturulmuştur” dedi.

Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Rize ve Artvin illerinin içinde yer aldığı TR90 Bölgesinin iki KÜSİ temsilcisinden biri olan Prof. Dr. İsmail H. Altaş çalıştayların organizasyonu ve ilgili sektörlerden katılım sağlanması konusunda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğinde bulunmayı arzu ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi