İran'dan AB'ye dev misilleme!

 İran basınında yer alan haberlere göre, Tahran yönetimi, AB'nin yaptırımlarına misilleme olarak bu ülkelere ait 100 şirketten mal alımını durdurma kararı aldı. İthalatı yasaklanan şirketlere ait ürünlerin İran'da üretilebilecek türden oldukları ifade edi

İran'dan AB'ye dev misilleme!

 

İran basınında yer alan haberlere göre, Tahran yönetimi, AB'nin yaptırımlarına misilleme olarak bu ülkelere ait 100 şirketten mal alımını durdurma kararı aldı.

 

İthalatı yasaklanan şirketlere ait ürünlerin İran'da üretilebilecek türden oldukları ifade edildi.

 

AB ülkeleri, İran'a uyguladığı yaptırımlar listesine 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere petrol ithalatını da eklemişti.

 

İran'a tahıl ürünleri, elmas, altın ve diğer değerli maddelerin ihracatını da yasaklayan AB ülkeleri, İran Merkez Bankası'nı da yaptırımlar kapsamına almıştı.

 

Tahran yönetimi, AB'den yaptırım kararlarının gözden geçirmesini ve petrol şirketlerinin uzun süreli anlaşmalar yapmalarını istemişti.

 

Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İran, Almanya, İspanya, Yunanistan, İngiltere ve Fransa'ya ham petrol ihracatını durdurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler