İran vanayı açma kararı aldı

İran Milli Gaz Şirketi Halkla İlişkiler Müdürü İbadullah Ganberi, Türkiye'ye verilen doğal gazın, İran'daki ağır kış koşulları nedeniyle artan iç talep yüzünden kesildiğini belirterek, koşulların normale dönmesi durumunda bir hafta içerisinde Türkiye'ye t

İran vanayı açma kararı aldı

İran Milli Gaz Şirketi Halkla İlişkiler Müdürü İbadullah Ganberi, Türkiye'ye verilen doğal gazın, İran'daki ağır kış koşulları nedeniyle artan iç talep yüzünden kesildiğini belirterek, koşulların normale dönmesi durumunda bir hafta içerisinde Türkiye'ye tekrar gaz verebileceklerini bildirdi.

Ganberi, son yıllarda Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin bütün alanlarda geliştiğini, gelecekteki ilişkilerin de şimdikinden daha iyi olacağını söyledi.

İki tarafın da enerji alanında işbirliğini geliştirmek istediğini ifade eden Ganberi, geçen Temmuz ayında Ankara'da enerji alanında işbirliği için mutabakat zaptı imzalandığını anımsattı.

İmzalanan mutabakat zaptında Güney Pars doğal gaz havzasındaki üç fazın Türkiye tarafından işletilmesinin öngörüldüğünü belirten Ganberi, bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü, İran'ın projeye olumlu baktığını ve hayata geçirilmesinde kararlı olduğunu belirtti.

GAZ KESİNTİSİ SİYASİ DEĞİL

Ganberi, Türkiye'ye verilen doğal gaz konusunda yaşanan sorunlara ilişkin soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

''Bu yıl Türkiye'ye verdiğimiz gazda kesinti olmaması için bazı tedbirler almış ve kesinti yaşanmayacağını öngörmüştük. Kesinti olmaması için geçen yıl gaz iletim hatlarına 600 kilometrelik boru hattı ekledik.

Kış aylarında İran'daki iç tüketimin de artması nedeniyle ihracatta sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Ganberi, "İran hiçbir zaman Türkiye'ye verdiği gazı nedensiz kesmedi. Biz, mümkün oldukça Türkiye'nin talebini karşılamak istiyoruz. Hiçbir zaman bu konuda siyasi bir hedef peşinde olmadık" dedi.

Türkiye'ye verilen gaz konusunda yaşanan sorunun bizzat Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından takip edildiğini belirten Ganberi, kesin bir tarih vermenin teknik olarak mümkün olmadığını, ancak hava koşullarının normale dönmesi durumunda bir hafta içerisinde Türkiye'ye tekrar gaz verebileceklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler