İntibak zammında gözler maaşta!

Milyonlarca emeklinin beklediği intibak konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e verdiği "İntibak yasasını acilen getirin çıkartalım" talimatının ardından gözler maaşlara ne zaman zam olacağı konusuna çevrildi.K

İntibak zammında gözler maaşta!

Milyonlarca emeklinin beklediği intibak konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e verdiği "İntibak yasasını acilen getirin çıkartalım" talimatının ardından gözler maaşlara ne zaman zam olacağı konusuna çevrildi.

Kaynaklara göre, intibak zammının bir kanun ve Kanun Hükmünde Kararname ile yapılması gerekiyor. Şu anki Bakanlar Kurulu'nun intibak konusunda Kanun Hükmünde Kararname çıkarabilme yetkisinin 3 Kasım'a kadar olduğu belirtiliyor. Eğer Kanun Hükmünde Kararname 3 Kasım'da çıkarılırsa, emeklilerin intibak zamlarının Kasım ayında alması tahmin ediliyor.

BAKAN ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMASI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 yılı Ocak - Eylül bütçe gerçekleşmelerini, 2011'in yıl sonu gerçekleşmelerininin açıklamalarını paylaşırken, intibak için bir açıklamada bulundu. Bu yıl intibakla ilgili çalışmalar olacağını belirten Şimşek, "Emekliler için intibak konusunu da bu dönemde ele alıyoruz" demişti. Bu durumda intibak zammı önümüzdeki yıl uygulanabilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, intibak konusunun seçim döneminde özellikle emekliler arasında yoğun olarak tartışıldığını belirtmişti. Hükümetin konuya ilişkin çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Çelik, 1981 yılı öncesiyle 2000 yıllarına kadar emekli olanlar arasında, aynı süreli ve aynı şartlarda çalışmalarına rağmen, emekli aylıklarında ve aylık bağlamalardaki sistemlerden kaynaklanan farklılıklar bulunduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler