İntibak maaşında yeni gelişme

 Plan ve Bütçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarını düzeltmeyi öngören ve ''intibak'' tasarısı olarak adlandırılan yasa tasarısı üzerindeki çalışmalarını tamamladı.Alt komisyon, tasarıya ''2000 yılı

İntibak maaşında yeni gelişme

 

Plan ve Bütçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarını düzeltmeyi öngören ve ''intibak'' tasarısı olarak adlandırılan yasa tasarısı üzerindeki çalışmalarını tamamladı.

Alt komisyon, tasarıya ''2000 yılından önce malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken bu tarihten sonra ölen sigortalılar'' ifadesinin konulmasını benimsedi.

Böylece 2000 yılından sonra ölenlerin yakınlarına ödenen aylıklar da ''intibak'' kapsamına alındı.

Alt komisyon, tasarıya, işten çıkardıkları personeli, 10 gün içinde ''sigortalı işten ayrılış bildirgesi'' ile bildirmeyen işverenlere uygulanan para cezasını düzenleyen yeni bir madde ekledi.

Buna göre, söz konusu işverenlere her bir sigortalı için uygulanan ''asgari ücret tutarındaki'' ceza, ''asgari ücretin onda 1'i tutarına'' düşürülecek.

Tasarı, yarın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tekrar ele alınacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler