İkinci el isteyenlere inceleme kolaylığı

 Vatandaşlar yeni uygulama ile araçta hasar gören ve onarılan parçaları detaylı bir şekilde görme imkanı bulacak. İkinci el otomobil alışverişlerinde vatandaşların işini kolaylaştıran hasar sorgulama sistemi daha da genişletildi. Trafik Sigortaları Bilgi

İkinci el isteyenlere inceleme kolaylığı

 

Vatandaşlar yeni uygulama ile araçta hasar gören ve onarılan parçaları detaylı bir şekilde görme imkanı bulacak.
 
İkinci el otomobil alışverişlerinde vatandaşların işini kolaylaştıran hasar sorgulama sistemi daha da genişletildi. Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi (TRAMER) tarafından verilen hizmetle, vatandaşlar araçlarında oluşan trafik kazalarının geniş raporunu öğrenme imkanına sahip olacak.
 
Daha önce aracın yaptığı kaza sonrası oluşan maddi hasarın onarım tutarını öğrenebilen vatandaşlar yeni uygulama sayesinde araçta hangi parçaların onarıldığını ya da değiştirildiğini ayrıntılı bir şekilde görebilecek.
 
Vatandaşa yarar
 
Uygulamanın vatandaşlar için son derece olumlu olduğunu belirten İzmir OTOKENT Başkanı Yılmaz Akın, "Özellikle internet üzerinden korsan galericilik yapan çok sayıda kişi pert raporu verilmiş araçları bile satabiliyor. Yeni uygulama sonrası vatandaşlarımız almak istedikleri aracın sahibinden mutlaka ayrıntılı raporu da istesinler ve incelesinler" dedi.
 
Kısa mesajla kaza internetten detay
 
Yeni uygulama şu an sadece taşıt sahipleri tarafından kullanılabiliyor. Taşıtın geçmişini öğrenmek isteyen sahibi, sisteme 'tramer.org.tr' sitesindeki 'sorgulama işlemleri' bölümünden 'Hatmer Ekspres Raporu Online Sorgulama' kısmından TC kimlik numarasıyla girebiliyor. Öte yandan bir süredir devam eden kısa mesaj sistemiyle aracın kaza durumun öğrenmek mümkün. Bunun için '5664'e mesaj yollamak yeterli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi