İhracatcıya eğitim desteği

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği tarafından her ay düzenlenen eğitim seminerlerinde bu ay 'İhracatta sağlanan Devlet yardımları, dahilde-hariçte işleme rejimleri, vergi resim ve harç istisnası' konuları işlendi. TTSO Toplantı Salonu'ndaki eğitim semin
İhracatcıya eğitim desteği

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği tarafından her ay düzenlenen eğitim seminerlerinde bu ay 'İhracatta sağlanan Devlet yardımları, dahilde-hariçte işleme rejimleri, vergi resim ve harç istisnası' konuları işlendi.

TTSO Toplantı Salonu'ndaki eğitim semineri hakkında bilgi veren Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkanı (DKİB) Genel Sekreteri İdris Çevik, her ay düzenli olarak bu tür eğitim seminerleri verildiğini söyledi. Çevik, bölgedeki ihracatçı firmalarının değişen dış ticaret mevzuatları uygulamaları konusunda bilgilendirme yapmayı amaçladıklarına işaret ederek, “Bunun yanında hiç ihracat yapmayan KOBİ'lerin de ihracata yönelmeleri, dış ticareti meslek olarak seçmek isteyen üniversite mezunu işsiz gençleri nitelikli birer eleman olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla bu tür eğitim seminerlerini düzenliyoruz” diye konuştu.

Çevik eğitim seminerlerinin finansmanını da birlik olarak kendilerinin karşıladığının altını çizerek, eğitim seminerine katılanların herhangi bir ücret ödemediğini kaydetti.

Amaçlarının kriz ortamında firmalara eğitim desteği vermek olduğunu belirten DKİB Genel Sekreteri İdris Çevik, düzenli olarak gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin eğitimin birebir uygulamanın içinde olan hocalar tarafından verildiğini sözlerine ekledi.

Eğitim seminerinin dünkü bölümünde Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri ile Vergi Resim ve Harç İstisnası konuları ile, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları konusunda da İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi aynı zamanda Gümrük Müşaviri Caner Sevimli bilgi verdiler.

Eğitim programının öğleden sonraki bölümünde de Eğitimci-Danışman Fedai Uzun, Dış Ticaret Finansmanı (İhracatın Finansmanı), Merkez Bankası ve Ticari Banka Kredileri, Eximbank Kredileri, Red Clause Akrediftifler, Prefinansman, Peşin Ödeme, Banka Kabulü, Forfaiting, Factoring, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve İslam Kalkınma Bankası Kredileri konularında bilgi verdi.

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.