İhalede değişiklik yapıldı

Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile inşa edilecek büyük ölçekli altyapı projelerine KDV muafiyeti getiren yasa geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, KDV muafiyetinden

İhalede değişiklik yapıldı

Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile inşa edilecek büyük ölçekli altyapı projelerine KDV muafiyeti getiren yasa geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti.
 
Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, KDV muafiyetinden yararlanacak olan Kuzey Marmara Otoyol Projesi'nin 3. köprü ve bağlantı yollarının ihalesine 13 gün kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, ihale şartnamesinde değişiklik yaptı.
 
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan duyuruda, ''28 Ocak 2012 tarihinde ilan edilerek Yap-İşlet-Devret Modeli ile ihalesine çıkılan 'Kuzey Marmara (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Kesimi' işine ait ihale dokümanlarında yapılan değişikliklere ait Zeyilname-2 Karayolları Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı'nda görülebileceği'' ifade edildi.
 
KDV Muafiyeti Maliyeti Düşürecek
 
Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre ihale dokümanlarındaki değişiklik, projeye KDV muafiyeti getiren yasal düzenlemeyi kapsıyor.
 
Yetkililer, ‘’İhaleye girecekler KDV muafiyetini de dikkate alarak bir teklif sunacaklar. KDV muafiyetinin getirilmesiyle projenin maliyeti düşüyor, buna bağlı olarak sunulacak tekliflerde işletme süresinin de düşmesini bekliyoruz. Maliyetin düşmesiyle projeye finansman bulmak daha kolay olacak'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi