Hükümetten Memura 2+2 Önerisi

Hükümetin memur toplu görüşmelerinde yüzde 2+2 olmak üzere enflasyon hedefi kadar zam ve ayrıca denge tazminatı ödemeyi önerdiği öğrenildi.  Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında yürütülen toplu görüşmelerin altıncı turunun ilk bölümünde hükü

Hükümetten Memura 2+2 Önerisi

Hükümetin memur toplu görüşmelerinde yüzde 2+2 olmak üzere enflasyon hedefi kadar zam ve ayrıca denge tazminatı ödemeyi önerdiği öğrenildi.
 
 Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında yürütülen toplu görüşmelerin altıncı turunun ilk bölümünde hükümet memura vereceği zammı açıkladı. Alınan bilgiye göre, hükümet memura ilk altı ay için yüzde 2, ikinci altı ay için de yüzde 2 olmak üzere enflasyon oranında zam önerdi. 2+2 zammın maliyeti 1.9 milyar YTL olarak hesaplandı. Hükümet, ayrıca düşük ücretli memurlara denge tazminatı ödemesinde bulunmayı da taahhüt etti.
 
 Toplantıya ara verildi. Görüşmeler öğleden sonra devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi