Hekimoğlu A Ş Trabzon'un gururu

Trabzon'da 8 i gıda sektöründe biri sanayi sektöründe olmak üzere  faaliyet gösteren 9 firma  Türkiye'de ilk 500 ihracatcı firma arasına girdi. Sahnaylıda Trabzon'un gururur Hekimoğlu Döküm AŞ olduDoğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet H

Hekimoğlu A Ş Trabzon'un gururu

Trabzon'da 8 i gıda sektöründe biri sanayi sektöründe olmak üzere  faaliyet gösteren 9 firma  Türkiye'de ilk 500 ihracatcı firma arasına girdi. Sahnaylıda Trabzon'un gururur Hekimoğlu Döküm AŞ oldu

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl yapılan 'İlk 1000 İhracatçı Araştırması'nın sonuçlarına göre bu yıl Trabzon'dan ilk 500 firma listesine 9 firmanın yer aldığını belirtti.

 

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada yaş meyve-sebze, fındık sektörlerinde ihracat şampiyonları çıkaran Trabzon'un ilk 500 ihracatçı listesine soktuğu 9 firmanın önemli başarıların altına imza attığına işaret etti.

Başkan Gürdoğan, "Bu sektörlerin yanısıra  Merkezi Trabzon’da olan taşıt araçları yan sanayi sektöründe de hizmet veren Hekimoğlu  Döküm AŞ ‘nin söz konusu ilk 500 ihracatçı listesinde yer alması önemli bir başarı olarak değerlendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

 

Küresel krize ve yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Trabzon'un başarısını artırmasının takdir edilecek bir gelişme olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Gürdoğan, şunları kaydetti:

 

"2023 yılı ihracat stratejisine erişmek için güçlü bir Türkiye'nin yolu güçlü şehirlerden geçmektedir ve Trabzon bu anlamda üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmektedir. Önümüzdeki yıllarda, Trabzonlu firmalarımızın başarısının artarak devam edeceğine inanmaktayız. Söz konusu firmalarımızın başarılarını tekrar kutlar, ihracatımıza ve bölgemize yaptıkları katkılarından dolayı şükranlarımızı sunarız."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi